Ronald de Boer voelt niets voor een boycot van het WK in Qatar

28 februari 2021, 13:32

Ronald de Boer voelt niets voor een boycot van het WK in Qatar. De voormalig middenvelder reageerde zondagochtend bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie op het onderzoek van The Guardian, waaruit blijkt dat meer dan 6.500 arbeidsmigranten zijn overleden bij de de aanleg van stadions en andere faciliteiten voor de eindronde.

"Het ligt iets genuanceerder", reageerde De Boer toen hij werd geconfronteerd met de berichtgeving van de Britse kwaliteitskrant. "Die 6.500 zijn alle doden bij elkaar opgeteld. Elke dode is er een te veel, maar we moeten niet van alles roepen. Juist door het voetbal zijn in Qatar veel dingen veranderd. Het WK is daar een katalysator voor geweest."

De omstandigheden in Qatar zijn abominabel zijn voor de arbeidsmigranten. Zo zijn de werkdagen lang, vinden die plaats in de hitte en zijn ze gevaarlijk door de ondermaatse veiligheidsmaatregelen en woonsituaties. "Vroeger moest een arbeider een tussenpersoon zijn eerste drie, vier maanden salaris geven. Dat is nu verboden. Op medisch gebied en qua huisvesting is er veel verbeterd. Ook is er een minimumloon ingevoerd", zei De Boer.

Dat er van Europa zoveel kritiek is op het WK in Qatar, stoort De Boer. "Je kunt vanuit een gouden torentje of je luie stoel wat roepen, maar daardoor gaan die arbeiders echt niet weg. Als wij niet naar het WK gaan, stagneert de verandering. Dat verandert niet als je het WK weghaalt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen