Basisplaats Blind meevaller voor Ajax, Ihattaren ontbreekt bij PSV

28 februari 2021, 13:20   Bijgewerkt: 7 april 2021, 16:22

De opstellingen van PSV en Ajax zijn bekend voor de onderlinge topwedstrijd die om 14.30 uur begint. Bij de bezoekers uit Amsterdam start Daley Blind in de basis. Hij kwam niet ongeschonden uit de ontmoeting met Lille, maar is fit genoeg om zondagmiddag in actie te kunnen komen. Opvallende afwezige in de selectie van PSV is Mohamed Ihattaren.

In aanloop naar de kraker in Eindhoven was het onzeker of Blind inzetbaar zou zijn. De multifunctionele linkspoot zal in het Philips Stadion echter gewoon aan de aftrap verschijnen. Net als afgelopen donderdag tegen Lille wordt hij door trainer Erik ten Hag als linksback geposteerd. Samen met Devyne Rensch, Jurriën Timber en Lisandro Martínez vormt hij de achterste linie.

Verrassingen kent de opstelling van Ajax niet. Onder de lat staat wederom Maarten Stekelenburg, terwijl Edson Álvarez, Davy Klaassen en Ryan Gravenberch op het middenveld beginnen. David Neres startte tegen Lille in de basis, maar verhuist naar de bank nu Sébastien Haller inzetbaar is. De Franse topaankoop wordt geflankeerd door Antony en Dusan Tadic.

Roger Schmidt kiest voor dezelfde elf die afgelopen donderdag startten tegen Olympiakos. De Duitse oefenmeester kan wederom geen beroep doen op Ibrahim Sangaré, die geschorst is. Ook Ihattaren ontbreekt in de Eindhovense selectie. Het Eindhovens Dagblad schreef zaterdagavond dat de aanvallende middenvelder een aanvaring heeft gehad met Schmidt. Die clash zou ten grondslag liggen aan de afwezigheid van Ihattaren.

Opstelling PSV: Mvogo, Dumfries, Teze, Viergever, Max, Rosario, Boscagli, Götze, Thomas, Malen, Zahavi

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Rensch, Timber, Martínez, Blind, Álvarez, Klaassen, Gravenberch, Antony, Haller, Tadic

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen