Volwassen SC Cambuur zet reuzenstap richting promotie

28 februari 2021, 14:10

SC Cambuur heeft zondagmiddag een belangrijke stap richting promotie naar de Eredivisie gezet. Onder toeziend oog van 1.351 supporters boekte het team van trainer Henk de Jong een 0-2 zege tegen concurrent Almere City. Daarmee profiteerden de koploper van de Eerste Divisie tevens optimaal van de misstap van De Graafschap.

Toen SC Cambuur en Almere City elkaar eerder dit seizoen troffen, pakten de Leeuwarders ook al de volle buit. De ploeg van De Jong deelde de concurrent een ferme tik uit door met liefst 7-2 te winnen. De supporters van Almere City die zondag aanwezig waren in het Yanmar Stadion zagen veel minder doelpunten. Twee stuks, die ook nog eens werden gemaakt door de bezoekers.

Het openingsdoelpunt werd na een klein halfuur spelen gemaakt door Jarchinio Antonia. De kleine aanvaller werkte de bal bij de tweede paal binnen nadat Robert Mühren een hoekschop van Robin Maulun doorkopte. De Franse middenvelder kreeg even later een goede mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar schoot vanuit kansrijke positie naast.

Zonder echt in de problemen te komen hielden de bezoekers de voorsprong vast in de tweede helft. De Leeuwarders speelden de wedstrijd volwassen uit en maakten in de slotfase aan de laatste twijfel een einde. Met een rake kopbal zorgde Ragnar Oratmangoen drie minuten voor tijd voor de beslissing.

Door de zege zet SC Cambuur een volgende stap richting het promotie én het kampioenschap. De voorsprong op nummer twee De Graafschap is zes punten. Almere City, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld, is op een achterstand van tien punten gezet.