Arsenal knokt zich ook tegen Leicester terug van achterstand

28 februari 2021, 15:00

De weg naar Europees voetbal is nog lang, maar Arsenal heeft zichzelf zondagmiddag een uitstekende dienst bewezen doo der uitwedstrijd tegen het hoger geklasseerde Leicester City te winnen. Na een vroege 1-0 achterstand won het team van trainer Mikel Arteta met 3-1 in het King Power Stadium. Dankzij de zege keert Arsenal terug in het linkerrijtje van de Premier League.

In Leicester maakte Arsenal de tweede comeback in een paar dagen tijd. Donderdag wist de Londense club na een 1-2 achterstand met 3-2 te winnen van Benfica. Daardoor plaatste Arsenal zich ternauwernood voor de achtste finale van de Europa League. Leicester werd verrassend uitgeschakeld door Slavia Praag. Een dag na de belangrijke zege werd Arsenal in de volgende ronde van het Europese clubtoernooi gekoppeld aan Olympiakos.

Het goede gevoel van de ontsnapping tegen Benfica was zondag al na een paar minuten weg bij Arsenal. Na niet goed ingrijpen van de verdediging van de bezoekers knalde Youri Tielemans in de zevende minuut de 1-0 tegen de touwen. Arsenal leek een paar minuten later een strafschop te krijgen, maar de VAR oordeelde dat de overtreding op Nicolas Pépé buiten het strafschopgebied was gemaakt.

Vlak voor rust zat het Arsenal wel mee toen de VAR ingreep. De video-arbitrage kwam erachter dat Wilfred Ndidi hands in het strafschopgebied had gemaakt, waarna de bal op de stip werd gelegd. Vanaf elf meter schoot Alexandre Lacazette vervolgens de bal tegen de touwen. De rake strafschop van de Franse aanvaller was de 1-2. Arsenal was vijf minuten daarvoor via een rake kopbal van David Luiz op gelijke hoogte gekomen.

Nadat Harvey Barnes van Leicester City vroeg in de tweede helft met een ogenschijnlijk ernstige blessure van het veld werd gedragen, kwam Arsenal op een 1-3 voorsprong. Na een slimme assist van Willian vergrootte Pépé de marge. Arsenal gaf de voorsprong niet meer weg en stijgt daardoor naar de negende plaats in de Premier League. Leicester City blijft de nummer drie van de Engelse competitie.

Overige uitslag

Crystal Palace - Fulham 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen