Bale is back en geeft Mourinho weer eens reden tot lachen

28 februari 2021, 16:52

Tottenham Hotspur heeft eindelijk weer eens een fijne middag beleefd in de Premier League. De ploeg van José Mourinho verloor vijf van de laatste zes wedstrijden in de Engelse competitie en de enige zege op West Bromwich Albion kwam ook nog eens moeizaam tot stand. Tegen Burnley ging het zondagmiddag mede dankzij Gareth Bale eindelijk weer eens soepeltjes voor de grootmacht: 4-0.

Behoudens het bereiken van de volgende ronde in de Europa League zijn het zware weken voor Mourinho. De Portugees werd met Tottenham uitgeschakeld in de FA Cup tegen Everton (5-4) en was in de Premier League door de vijf nederlagen in de laatste zes duels dus afgezakt naar het rechterrijtje. Dat het zondagmiddag tegen Burnley na een half uur voetballen al 3-0 was door goals van Bale, Harry Kane en Lucas Moura, was dan ook fijn voor Mourinho.

De manager had voor Bale na zijn assis vorige week weer eens een basisplaats ingeruimd en de Welsman beloonde dat vertrouwen in de eerste helft al met de snelle goal en een assist op Kane, in het tweede bedrijf kwam daar zijn tweede doelpunt van de middag bij. Daardoor lijkt hij helemaal terug bij het keurkorps van Mourinho en dat is slecht nieuws voor Steven Bergwijn: hij zat opnieuw niet in de wedstrijdselectie van Tottenham Hotpsur.

Anders dan Dele Alli en Bale eerder lijkt hij ditmaal het kind van de rekening te zijn geworden van de keuzes van Mourinho. In de Europa League maakte hij weliswaar nog wel minuten, maar in de Premier League lijkt hij gedaald in de pikorde. Met eindelijk weer eens een ruime zege achter zijn naam heeft Mourinho in elk geval voorlopig het gelijk aan zijn zijde. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen