Ten Hag erkent: "Wij voetbalden alleen eerste kwartier goed"

28 februari 2021, 17:32   Bijgewerkt: 28 februari 2021, 17:37

Ajax-trainer Erik ten Hag was eerlijk na de topper tegen PSV: zijn ploeg was behoudens het eerste kwartier niet goed geweest aan de bal. Dat het alsnog met een punt (1-1) naar huis uit Eindhoven, was volgens hem enigszins gelukkig, al verdiende de wedstrijd in zijn ogen niet echt een winnaar. "En als we de kans meteen na rust van Sébastien Haller afmaken, loopt het heel anders."  

Dat zei de coach tegenover ESPN na de remise in de topper tegen PSV. "Als wij in het eerste kwartier, de enige fase dat er goed gevoetbald werd door Ajax, een goal maken, kan het ook anders lopen", wist de oefenmeester, die zag dat het spelniveau flink daalde na de openingsfase van Ajax. PSV kreeg duidelijk de overhand in de wedstrijd. 

"De emoties kregen de overhand in de wedstrijd. We verloren het hoofd, er werd niet meer goed gevoetbald. Ingegeven door de slechte grasmat", aldus de coach. "Er lag ruimte bij Klaassen, maar daar kregen we de bal niet. Voetballend gezien was het heel matig." Volgens Ten Hag had er meer ingezeten, maar hadden de spelers het overzicht niet. "De stress was hoog, het was moeilijk om het hoofd koel te houden. Maar ik moet de ploeg een groot compliment geven: ze hebben opnieuw de rug gerecht: 1-1 is prima."

Lees ookTadic: "Dumfries zei dat ik een pussy was en geen leider ben"

Dat Ajax daarmee ontsnapte aan een nederlaag, erkende Ten Hag. "Maar erin blijven geloven is óók een kwaliteit. Hoe die goal valt, daar zit geluk bij. En je streeft altijd naar beter. Meer rust aan de bal, dat was er niet altijd. Dat kan beter, dat hebben we eerder dit seizoen ook al eens laten zien", zei de oefenmeester, die een gelijkspel overigens overall wel terecht vond. "Deze slechte wedstrijd verdiende geen winnaar."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen