Eerste achterstand in 2021 zorgt ook voor puntverlies Young Boys

28 februari 2021, 17:56

Young Boys, de opponent van Ajax in de achtste finales van de Europa League, heeft na de uitschakeling van Bayer Leverkusen een zware zondagmiddag gehad in de Zwitserse Super League. Voor het eerst in 2021 kwam de formatie van Gerardo Seoane op achterstand, leek dat vervolgens af te wenden met hulp van de thuisploeg, maar kreeg uiteindelijk toch de deksel op de neus.

Dertien van de laatste veertien wedstrijden sloot Young Boys winnend af en dat ene puntverlies (0-0 tegen FC Vaduz) dateerde alweer van 24 januari 2021, maar alsof de ploeg geschrokken was van het feit dat Ajax uit de koker kwam vrijdagmiddag voor de achtste finales van de Europa League, had het een zware middag op bezoek bij FC Luzern. Ook zal de wedstrijd tegen de ploeg van Peter Bosz nog in de benen hebben gezeten.

De thuisploeg, met Feyenoord-huurling Jordy Wehrmann aan de aftrap, kwam na ruim twintig minuten voetballen op voorsprong via Filip Ugrinic. De voormalig speler van FC Emmen schoot fraai raak van buiten het zestienmetergebied. Ondanks de eerste achterstand van 2021 kwam de eerste nederlaag er in dit kalenderjaar niet: Christian Fassnacht zorgde twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker (1-1).

Daarbij leek het lang te blijven, maar Young Boys kreeg hulp van verdediger Stefan Knezevic. Vlak voor tijd werkte hij de bal namelijk ongelukkig achter zijn eigen keeper, waardoor de gasten de knappe reeks in Zwitserland met een beetje geluk leken voort te zetten. Door een treffer van Marvin Schulz in de zesde (!) minuut van de extra tijd, werd het alsnog een vervelende middag voor de koploper van Zwitserland. Ondanks het puntverlies is de eerste plek overigens voorlopig nog zeker niet in gevaar, aangezien de voorsprong nog altijd bijna twintig punten bedraagt.