Lille OSC krijgt na EL-uitschakeling nieuwe tik van Strasbourg

28 februari 2021, 19:01

Lille OSC heeft zondagavond de nederlaag in de Europa League in de Ligue 1 niet goed verwerkt. De ploeg die donderdagavond nog door Ajax uit Europa werd gebonjourd, leed in eigen huis duur puntverlies tegen Strasbourg. En dat schamele puntje werd ook nog eens met pijn en moeite behaald (1-1).

Want op het moment dat Sven Botman vlak voor tijd werd vervangen door aanvaller Isaac Lihadji voor een ultiem slotoffensief keek de thuisploeg zelfs nog tegen een achterstand aan tegen de nummer zestien van Frankrijk. Na goed een half uur had Ludovic Ajorque Lille OSC na de uitschakeling in de Europa League namelijk de volgende tik bezorgd door de score te openen (0-1). 

Vanaf de kant zag Botman hoe enkele seconden na zijn aftocht captain José Fonte, die tegen Ajax nog ontbrak vanwege een lichte blessure, bij de tweede paal binnenknikte. De ingooi waarbij Botman naar de kant werd gehaald kwam voor de voeten van Benjamin André, wiens voorzet dus werd gepromoveerd tot doelpunt via Fonte.

Daarmee werd een nederlaag weliswaar voorkomen, maar pijnlijk puntverlies niet. Door de remise staat Lille OSC nog twee punten voor op achtervolger Paris Saint-Germain, maar ziet het de voorsprong wel slinken. Als Olympique Lyon later op de zondagavond wint, komt de formatie van Memphis Depay zelfs op één punt van Lille OSC.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen