Keeperswissel kan crisis Bosz met Bayer niet voorkomen

28 februari 2021, 19:49   Bijgewerkt: 28 februari 2021, 19:55

Peter Bosz zit in de hoek waar de klappen vallen momenteel: de Nederlandse coach verkeert met Bayer Leverkusen in een bizar slechte periode, waarin het alle kansen op eremetaal uit handen heeft gegeven. Na de 1-2 nederlaag in eigen huis tegen SC Freiburg moet de Nederlandse coach zelfs vrezen voor het Europese ticket, want ook een keeperswissel bood zondagavond geen soelaas.

Het kalenderjaar 2021 was voor Peter Bosz al behoorlijk minder dan de eerste seizoenhelft in het vorige kalenderjaar, maar na de blessure van doelman Lukáš Hrádecký is het helemaal kommer en kwel. Clubman Niklas Lomb maakte na dertien jaar zijn debuut in de Bundesliga namens Bayer Leverkusen, maar maakte de laatste duels niet bepaald een goede indruk. Ook aan de uitschakeling in de Europa League droeg de falende Lomb met blunders onbedoeld een steentje bij, waardoor Bosz besloot om derde keeper Lennart Grill voor de leeuwen te gooien tegen SC Freiburg, bij wie Guus Til negentig minuten op de bank bleef.

De debuterende doelman kon niet voorkomen dat Leverkusen na een moeizame eerste helft, waarin basisspeler Timothy Fosu-Mensah uitviel met een blessure, vrij snel in het tweede bedrijf op achterstand kwam. Ermedin Demirovic werd helemaal vrijgelaten na een voorzet van Lucas Höler en schoot vervolgens koeltjes binnen (0-1). Tien minuten later was Höler zelf de afmaker en bracht hij Bosz verder in de problemen met de tweede Freiburg-goal.

Na de uitschakeling in de DFB-Pokal en Europa League raken de Champions League-plekken steeds verder uit zicht voor de Nederlandse coach en moet het zelfs vrezen voor de Europa League-tickets. Want ondanks de aansluitingstreffer van Leon Bailey twintig minuten voor tijd en daarna twee goede kansen van Patrik Schick, werd een nederlaag niet meer afgewend door die Werkself, bij wie vlak voor tijd ook Jeremie Frimpong nog met een blessure werd gewisseld.

Voor Bosz betekent het de volgende domper en bovendien het voortzetten van een wel heel matige reeks: in de afgelopen negen (!) wedstrijden werd namelijk alleen VfB Stuttgart verslagen, waardoor ook de Nederlander de druk steeds meer zal gaan voelen. Kan hij het tij nog keren in het restant van dit seizoen in de Bundesliga of eindigt het zo mooi begonnen seizoen voor Bosz ontzettend slecht?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen