Liverpool sluit beladen week af met eerste zege in februari

28 februari 2021 – Liverpool heeft zondagavond een einde gemaakt aan de reeks van vier achtereenvolgende nederlagen. De ploeg van Jürgen Klopp won met Georginio Wijnaldum negentig minuten op het veld in de Premier League op bezoek bij hekkensluiter Sheffield United voor het eerst sinds eind januari weer eens (0-2). Daarmee sluit het de emotionele afgelopen week toch nog op een positieve manier af. 

Liverpool sluit beladen week af met eerste zege in februari

De vorig seizoen ongenaakbare ploeg van Klopp verloor in 2021 al van Southampton, Burnley, Manchester United, Brighton & Hove Albion, Manchester City, Leicester City én Everton. Zeven nederlagen en elke week leek er wel een volgende tik te komen voor The Reds, die zondagavond keeper Alisson Becker moesten missen vanwege treurige privé-omstandigheden die de club afgelopen week in z'n greep hield. De doelman was afwezig omdat zijn vader eerder deze week onverwacht was overleden na verdrinking.

Met vervanger Adrián in het doel speelde Liverpool een prima wedstrijd, want het was aan Aaron Ramsdale te danken dat het tot het begin van de tweede helft nog doelpuntloos was. De doelman van Sheffield United keepte een puike partij, maar was kansloos toen Curtis Jones meteen in het tweede bedrijf een afgeslagen voorzet (die nét niet over de achterlijn was volgens de VAR) hard en laag tegen de touwen schoot: 0-1. 

Vervolgens keurde de VAR een treffer van Sadio Mané wel terecht af vanwege buitenspel, maar niet veel later viel de 0-2 alsnog. Uit een individuele actie schoot Roberto Firmino de bal tegen de touwen, al kwam de treffer uiteindelijk op naam van Sheffield United-verdediger Kean Bryan, die de bal via zijn been van richting veranderd achter Ramsdale zag gaan. 

Zodoende kwam op de laatste dag van februari na een emotionele week de eerste overwinning van deze maand in de Premier League voor Liverpool. Daarmee houdt het aansluiting bij de Champions League-plekken, waarbij Chelsea de eerste in te halen ploeg is. Dat is uitgerekend de opponent van komende week voor de mannen van Klopp, die met deze zege met een beter gevoel naar die wedstrijd zal gaan.

gerelateerd