Atlético Madrid wint weer eens: met enig fortuin van Villarreal

28 februari 2021 – Atlético Madrid weet na vier duels weer eens wat winnen is: de geplaagde ploeg van Diego Simeone had het op bezoek bij Villarreal niet makkelijk en was niet ongelukkig met het arbitrale trio, maar kon na afloop wel 'gewoon' drie punten bijschrijven en daarmee de koppositie verstevigen en dat is fijn met de ontmoeting met Real Madrid in het vizier (0-2). 

Atlético Madrid wint weer eens: met enig fortuin van Villarreal

De formatie van Simeone staat nog altijd acht verliespunten voor op FC Barcelona en zes op Real Madrid, maar van de laatste vijf officiële duels werd alleen van Granada met heel veel moeite gewonnen. Tegen Chelsea (0-1) en Levante (0-2) kwam het in de laatste twee wedstrijden niet eens tot scoren en dus waren er serieuze zorgen voor de koploper van Spanje, dat in het heenduel met Villarreal in La Liga ook geen doel trof (0-0).

Dat lukte zondagavond wel, maar dat ging niet bepaald zonder slag of stoot. Uit een corner kopte Stefan Savic de bal weliswaar binnen, maar die werd in eerste instantie nog afgekeurd vanwege buitenspel. Na lang wikken en wegen van de VAR hadden de Madrilenen weer eens een meevaller: de treffer bleef staan en bracht Atlético in de zetel. Het kon meer afwachten en profiteren van de ruimtes die het kreeg, mede omdat Thomas Lemar na een ingreep van de VAR voor een elleboogstootje slechts geel kreeg.

Atléti zag Luis Suárez en Ángel Correia kansjes missen op de tweede goal van de bezoekers, maar de derde grote kans was scheepsrecht: invaller João Félix schoot een afvallende bal hard en laag tegen de touwen en besliste daarmee het duel – ondanks dat Villarreal nog behoorlijk wat kansen miste in de slotfase. Na zijn treffer liet Félix overigens zijn boosheid richting Simeone blijken over zijn rol als invaller: het zijn zorgen die de coach vermoedelijk graag op de koop toeneemt, nu er eindelijk weer eens met een clean sheet gewonnen werd in de strijd om de landstitel.

gerelateerd