Gisteren gemist: Super Sunday, Bosz verliest, Atléti wint en Ziyech

1 maart 2021, 00:30   Bijgewerkt: 28 februari 2021, 23:48

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 28 februari.

'Ajax doet aangifte na actie PSV-fans richting Tadic bij spelersbus'

Ajax gaat aangifte doen tegen de fans van PSV. De supporters bekogelden Ajacied [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380844/tadic-dumfries-zei-dat-ik-een-pussy-was-en-geen-leider-ben/,_blank,Dusan Tadic] na de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380838/psv-krijgt-te-weinig-tegen-ajax-na-topper-met-intense-slotfase/,_blank,Eredivisie-topper] in zijn weg naar de bus en de Amsterdammers zijn daarvan niet gediend. Er wordt aangifte gedaan tegen deze actie van de achterban van de Eindhovenaren. De aanklacht wordt vermoedelijk poging tot mishandeling en maandag officieel ingediend.

Feyenoord raakt verder achterop na doelpuntrijk duel met AZ

Feyenoord heeft de derde plaats uit het oog verloren na een nederlaag tegen AZ. Feyenoord kwam in de eerste helft twee keer op voorsprong, maar twee doelpunten van Myron Boadu brachten AZ weer op gelijke hoogte. Hij completeerde zijn hattrick in de tweede helft en Teun Koopmeiners zorgde daarna vanaf de strafschopstip voor 4-2. Die treffer deed Feyenoord definitief de das om. 

Atlético Madrid wint weer eens: met enig fortuin van Villarreal

Atlético Madrid weet na vier duels weer eens wat winnen is: de geplaagde ploeg van Diego Simeone had het op bezoek bij Villarreal niet makkelijk en was niet ongelukkig met het arbitrale trio, maar kon na afloop wel 'gewoon' drie punten bijschrijven en daarmee de koppositie verstevigen en dat is fijn met de ontmoeting met Real Madrid in het vizier (0-2).

Tiental Lyon verspeelt punten: late goal Memphis afgekeurd

Olympique Lyon heeft zondagavond opnieuw een domper geïncasseerd in de Franse titelstrijd. Nadat het Lille OSC eerder op de dag punten zag verspelen tegen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380853/lille-osc-krijgt-na-el-uitschakeling-nieuwe-tik-van-strasbourg/,_blank,laagvlieger Strasbourg (1-1)] kwam het zelf niet verder dan een remise bij Olympique Marseille (1-1), mede vanwege een rode kaart voor Lucas Paquetá en omdat een late treffer van Memphis Depay werd afgekeurd.

AC Milan na knotsgek duel bij AS Roma terug in titelstrijd

AC Milan heeft zondagavond een cruciale zege geboekt in de Italiaanse titelstrijd. Op bezoek bij AS Roma werd een krankzinnig duel uiteindelijk over de streep getrokken, ondanks dat Zlatan Ibrahimovic en doelpuntenmaker Ante Rebic voortijdig het veld moesten verlaten vanwege (lichte) spierblessures. Na bijna een handvol afgekeurde goals, een goedkope strafschop en niet gegeven pingels daalde het stof neer bij de 1-2 eindstand.

Keeperswissel kan crisis Bosz met Bayer niet voorkomen

Peter Bosz zit in de hoek waar de klappen vallen momenteel: de Nederlandse coach verkeert met Bayer Leverkusen in een bizar slechte periode, waarin het alle kansen op eremetaal uit handen heeft gegeven. Na de 1-2 nederlaag in eigen huis tegen SC Freiburg moet de Nederlandse coach zelfs vrezen voor het Europese ticket, want ook een keeperswissel bood zondagavond geen soelaas.

Ook basisklant Ziyech kan PL-kraker geen kleur geven

Hakim Ziyech heeft zondagavond zijn stempel niet kunnen drukken in de Premier League namens Chelsea tegen Manchester United. De spelmaker kreeg voor de verandering eens een basisplaats van Thomas Tuchel, maar kon dat vertrouwen niet terugbetalen in de vorm van assists of goals. Dat gold overigens voor alle spelers op het veld, want beide ploegen kwamen niet tot scoren (0-0). Liverpool won voor het eerst na vier duels [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380865/liverpool-sluit-beladen-week-af-met-eerste-zege-in-februari-2021/,_blank,wel weer eens]. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen