Bosz baalt na nieuwe tik en vreest zware blessure Fosu-Mensah

1 maart 2021 – De teleurstelling was groot bij Peter Bosz na de verloren wedstrijd tegen SC Freiburg (1-2). De Nederlandse trainer van Bayer Leverkusen had meer van zijn ploeg verwacht, maar vond tegelijk ook dat het allemaal een beetje tegenzat. Ook ging de hoofdtrainer in op de situatie van Timothy Fosu-Mensah.

Bosz baalt na nieuwe tik en vreest zware blessure Fosu-Mensah

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"In de wisselvallige fase waarin we nu zitten, waarin we veel verliezen, was dit een zeer belangrijke wedstrijd tegen Freiburg", vertelde Bosz tegenover de Duitse ers. De maand februari is rampzalig slecht verlopen voor Leverkusen, Die Werkself pakten in vijf wedstrijden slechts vijf punten. Daardoor is een plek voor een Champions League-ticket ineens een stuk verder weg en gaat Borussia Dortmund over het elftal van Bosz heen op de ranglijst.

"We begonnen goed, in de eerste helft speelden we goed. Helaas maakten we geen goals. Dan raakt Timothy (Fosu-Mensah, red.) net voor de rust geblesseerd, en dat typeert de fase waarin we nu zitten." In de tweede helft was niks terug te zien van dat goede begin volgens Bosz. Vooral de verdediging liet steken vallen. "Bij de tweede goal van Freiburg werd dramatisch verdedigd."

Bosz weet hoe Leverkusen uit het dal kan klimmen. Voor een ontslag hoeft hij op dit moment niet te vrezen. "We moeten beter voetballen dan vandaag, beter verdedigen, dan kunnen we weer winnen. We wilden hoe dan ook de wedstrijd winnen vandaag, en dat is niet gelukt. We speelden beter voetbal, maar het moet nog beter. We moeten de bal meer in het doel krijgen, en agressiever, beter verdedigen." Bosz ging na een vraag ook nog kort in op de situatie van Fosu-Mensah. "Waarschijnlijk is het een probleem bij zijn kruisband, maar nog niets is zeker."

Reacties

Bundesliga

gerelateerd