Vertrek Koselev zadelt Fortuna met nieuw probleem op

1 maart 2021 – Alexei Koselev vertrekt bij Fortuna Sittard. De 27-jarige doelman uit Moldavië vervolgt zijn loopbaan in Japan bij Jubilo Iwata, zo maakt de nummer negen van de Eredivisie via de officiële kanalen bekend. Hoewel Koselev zijn plek onder de lat in Limburg was kwijtgeraakt, komt zijn vertrek behoorlijk ongelegen.

Vertrek Koselev zadelt Fortuna met nieuw probleem op

Fortuna Sittard kampt namelijk met een keepersprobleem. Vanwege het (toen) nakende vertrek van Koselev en de blessure van Yanick van Osch werd vorige week de transfervrije Piet Velthuizen gecontracteerd. De ervaren doelman startte zondag in de basis tegen FC Groningen, maar moest door een blessure na twintig minuten het strijdtoneel verlaten. Koselev kwam als vervanger van Velthuizen binnen de lijnen.

Over de ernst van de blessure van Velthuizen is nog weinig bekend. Mocht de doelman komend weekend tegen PSV niet inzetbaar zijn, dan kan Koselev de Limburgse club nog voor een laatste keer van dienst zijn. In verband met de geldende coronamaatregelen vertrekt Koselev namelijk pas volgende week naar Japan.

"Gezien het feit dat Alexei dit seizoen zijn basisplek heeft verloren en het contract aan het einde van het seizoen afloopt is dit voor beide partijen een mooie deal. Alexei is de afgelopen jaren van erg veel waarde voor ons geweest en we willen hem daar dan ook graag voor bedanken. We wensen hem dan uiteraard ook erg veel succes met zijn nieuwe uitdaging straks", reageert technisch manager Sjoerd Ars op het vertrek van Koselev.

Eredivisie

gerelateerd