FC Barcelona komt met statement en bevestigt politie-inval

1 maart 2021, 14:53

FC Barcelona heeft een statement naar buiten gebracht waarin wordt bevestigd dat de politie maandagmorgen een inval heeft gedaan in de kantoren van de Catalaanse club. Barça verklaart volledig mee te werken in het onderzoek, maar rept geen woord over de arrestaties van voormalig voorzitter Josep María Bartomeu, algemeen directeur Óscar Grau en jurist Román Gómez Pontí.

Vooral de arrestatie van Bartomeu was maandagochtend groot nieuws in Spanje. Hij zou zijn opgepakt in het kader van het onderzoek naar de Barça-gate. In september werd duidelijk dat Bartomeu door de Catalaanse politie wordt beschuldigd van corruptie. De beschuldigingen hadden te maken met de zogenoemde Barça-gate, waarbij de voormalig voorzitter een pr-bureau zou hebben ingehuurd om zijn naam te zuiveren en 'tegenstanders' in een negatief daglicht te stellen.

Onder meer Lionel Messi, Josep Guardiola, Gerard Piqué werden op social media aangevallen. Daarvoor zou het pr-bureau, I3 Ventures, een miljoen euro hebben gekregen. Accountantskantoor Pricewater House Coopers deed onderzoek naar de aantijgingen, maar vond geen bewijzen voor de lastercampagne. Bartomeu werd er vervolgens van beschuldigd toestemming te hebben gegeven voor een betaling die zes keer hoger ligt dan wat gebruikelijk is in de markt. Aan deze en/of andere deals zou Bartomeu zelf ook hebben verdiend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen