Voormalig bondscoach Kranjcar op 64-jarige leeftijd overleden

1 maart 2021, 15:30

Na een kort ziekbed is Zlatko Kranjcar, voormalig bondscoach van Kroatië, overleden op 64-jarige leeftijd. De Kroaat, die eerder ook een carrière had als profvoetballer, leidde de Kroatische ploeg het WK in 2006 en was als clubtrainer vooral actief in eigen land. 

Als speler spendeerde Kranjcar een groot deel van zijn loopbaan bij de Kroatische topclub Dinamo Zagreb. Kranjcar was een spits, en op die positie behaalde de Kroaat ook een aantal successen. Niet alleen binnen Kroatië, maar ook in Oostenrijk bij Rapid Wien. Zijn carrière kwam tot een eind bij St. Pölten.

De trainerscarrière van Kranjcar speelde zich voor een groot deel af binnen de Kroatische grens, maar uiteindelijk zocht hij ook voor een aantal buitenlandse avonturen. De Kroaat werkte in Qatar, Oostenrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Iran en Slowakije als trainer. Tijdens zijn carrière was Kranjcar ook nog even bondscoach van Montenegro. Het Twitter-account van Dinamo Zagreb reageerde vanmiddag verdrietig op het vroege overlijden van hun oude trainer. 

[Tweet,gnkdinamo/status/1366330673766760448]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen