De Koning droomt van bekerfinale: "Er staat wel wat op het spel"

1 maart 2021 – VVV-Venlo strijdt dinsdagavond tegen Vitesse inom een plek in de finale van de KNVB Bekeer. Afgelopen weekend werd er ook al een onderling duel gespeeld, die in een 4-1 zege voor de Arnhemmers eindigde. Ondanks de recente nederlaag heeft het vertrouwen van trainer Hans de Koning geen deuk opgelopen.

De Koning droomt van bekerfinale: "Er staat wel wat op het spel"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ja, 4-1… Nou, de stand is in ieder geval weer gelijk getrokken. Nee, zonder gein; Vitesse is gewoon een goeie ploeg. Uiteindelijk zal iedereen zeggen dat Vitesse ook dinsdagavond favoriet is. Maar dat moet voor ons een geweldige motivatie zijn. We kunnen de finale gewoon halen! Het wordt dan ook weer een wedstrijd op zich," reageert De Koning na de verloren partij van afgelopen weekend tussen VVV en Vitesse op de clubsite.

Een wedstrijd vooraf tegen dezelfde tegenstander kan best handig zijn als je bezig bent met tactische voorbereidingen, dat vindt De Koning ook. "We hebben wel wat dingetjes  gezien, die we hier ook al in de thuiswedstrijd constateerden, maar waar we zaterdag weer tegenaan liepen. Het verschil was, dat we in de thuiswedstrijd op de juiste momenten de goals maakten. Zaterdag kregen we voor rust twee mogelijkheden, waaronder de penalty en drie erna. Daarin moet je nog maximaal één keer meer scoren. Dan wordt die wedstrijd gewoon heel anders. Dinsdagavond krijgen wij ook weer 'gewoon' kansen."

Het kan een historische avond worden voor de supporters van VVV-Venlo. De laatste keer dat de club uit Venlo de finale haalde was in het seizoen 1958/59, een herhaling daarvan zou dus een historische prestatie zijn. "Als je iets tastbaars kan 'pakken' moet je daar vol voor gaan. Iedereen zal gefocust en voor de volle honderd procent scherp moeten zijn. En niet zoals na afgelopen zaterdag na 2 minuten en 30 seconden die goal binnen krijgen. Dat is doodzonde en dan speel je hun wel in de kaart. Ik vind overigens wél dat we een uitstekende eerste helft hebben gespeeld, buiten die eerste tien minuten. Natuurlijk mogen de kriebels wel wat meer zijn dan bij een normale competitiewedstrijd. Want er staat wel wat op het spel. We moeten alleen zorgen dat dat gevoel niet overslaan naar nervositeit. Daar zullen we met z'n allen voor waken."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd