Wijnaldum verrast Toivonen: "Verbaasd dat hij zo goed is"

1 maart 2021 – Ola Toivonen beleefde vijf uiterst succesvolle jaren als speler van PSV. De Zweedse middenvelder schreef veel successen achter zijn naam en werd geliefd onder de supporters. In gesprek met Voetbal International blikt de Zweeds International, momenteel speler van Malmö FF, terug op zijn Eindhovense jaren.

Wijnaldum verrast Toivonen: "Verbaasd dat hij zo goed is"

Daarbij moet hij vooral denken aan Ibrahim Afellay, destijds ploeggenoot en collega op het middenveld van Toivonen. "Ibi is voor mij absoluut de beste met wie ik in mijn tijd bij PSV heb gespeeld", aldus de Zweed. "Hij was iedere keer de ster van de training en werkte altijd extra voor zichzelf. Helaas heeft die knieoperatie in Barcelona verkeerd voor hem uitgepakt. Hij was veruit de beste." Afellay haalde uiteindelijk niet alles uit zijn loopbaan, wegens blessureleed. Na Barça belandde hij onder meer bij Schalke 04, Stoke City en Olympiakos. Vorig jaar keerde hij terug in Eindhoven, inmiddels heeft hij zijn loopbaan beëindigd.

Niet alleen Afellay maakte na zijn tijd met Toivonen naam in het buitenland. Ook Georginio Wijnaldum groeide uit tot een topspeler. Via Newcastle United belandde hij bij Liverpool, waar hij een dragende kracht is. "Gini heeft me misschien wel het meest verbaasd dat hij het nu zo goed doet in Liverpool." Toivonen speelt inmiddels in Zweden. Met Malmö kroonde de 34-jarige middenvelder zich afgelopen seizoen nog tot landskampioen.

Toivonen beleefde na zijn PSV-tijd nog een fraaie carrière. Zo speelde hij bij Stade Rennes, Sunderland, Toulouse en Melbourne Victory. In 2020 keerde de 64-voudig international terug bij Malmö, de club waar hij zijn stap naar PSV verdiende.

PSV

gerelateerd