Vlap en Van der Hoorn krijgen te maken met nieuwe coach

1 maart 2021 – Arminia Bielefeld moet met een nieuwe coach degradatie uit de Bundesliga zien af te wenden. De club van Nederlanders Michel Vlap en Mike van der Hoorn heeft trainer Uwe Neuhaus op straat gezet. Hij kon promovendus Arminia niet behoeden van de matige klassering. Arminia bezet momenteel de zestiende plaats in de Bundesliga.

Vlap en Van der Hoorn krijgen te maken met nieuwe coach

Het ontslag is vrij pijnlijk, omdat diezelfde Neuhaus Arminia Bielefeld afgelopen seizoen naar promotie leidde. Met de huidige plek dient de promovendus aan het einde van de rit play-offs tegen degradatie te spelen. Volgens sportief directeur Samir Arabi is dat besluit genomen op sportieve gronden. "We willen het team een impuls geven", zegt hij op de clubwebsite.

Het nieuws zal met blijdschap zijn ontvangen door Mike van der Hoorn, die de laatste weken werd gepasseerd. Vlap kreeg na zijn overstap van RSC Anderlecht wél speeltijd. Tijdens zijn debuut tegen Bayern München was de middenvelder nog belangrijk met een goal en een assist. Dankzij die remise heeft Arminia, waar ook ex-PSV'er Ritsu Doan speelt, nu een punt voorsprong op FSV Mainz 05.

Bundesliga

gerelateerd