FC Twente start Europees avontuur

15 juli 2006, 11:17

Voor FC Twente staat vandaag de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen op het programma. De Tukkers plaatsten zich vorig seizoen op de valreep voor het Intertoto-toernooi en moeten daarvoor vanmiddag aantreden tegen het Zweedse Kalmar FF. Als de ploeg van trainer Fred Rutten (foto) er in slaagt om de Zweden te kloppen, dan plaatst het elftal zich voor de tweede voorronde van het UEFA Cup-toernooi.

Hoewel de ploeg pas enkele weken in training is, zijn de belangen dus groot. Een goed resultaat kan de start zijn van een zowel financieel als sportief zeer interessant avontuur in het buitenland. Toch ziet trainer Rutten de Intertoto niet als hoofddoel. "Natuurlijk is dit een mooi perspectief, maar we hebben onze voorbereiding daar bewust niet op afgestemd. De focus ligt op de Nederlandse competitie", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Dat neemt niet weg dat Rutten hoopt op een zo goed mogelijk resultaat. "Het zal lastig worden, want Kalmar zit middenin de competitie en heeft er al een aantal ronden in de Intertoto op zitten. Wij zijn qua vorm en conditie nog ver verwijderd van ons normale niveau. Maargoed, dat is logisch na twee weken trainen. We moeten zorgen dat we in Zweden geen schade oplopen, zodat we het karwei volgende week in eigen stadion af kunnen maken."

De wedstrijd tussen Kalmar FF en FC Twente start vanmiddag om 16.00 uur. De return vindt volgende week zaterdag plaats in Enschede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen