'Opgepakte Bartomeu bracht nacht door op Catalaans bureau'

2 maart 2021, 07:40

Josep María Bartomeu heeft afgelopen nacht door moeten brengen in de cel. De voormalig voorzitter van FC Barcelona werd maandag aangehouden en volgens diverse media in Spanje bleef dat niet bij een paar uurtjes. Het is de vraag wanneer de 58-jarige ex-bestuurder weer op vrije voeten komt.

Bartomeu werd eerder deze week opgepakt op verdenking van corruptie. Hij zou een pr-bureau hebben ingehuurd om zijn tegenstanders via social media zwart te maken. Barcelona stelde zelf ook een onderzoek in, maar daar kwam geen bewijs uit voort. De Catalaanse politie lijkt nu echter wel bewijzen te hebben en sloot Bartomeu, net als adviseur Jaume Masferrer en directeuren Òscar Grau en Romà Gómez Ponti, maandag in.

Die laatste twee mochten het politieburea dezelfde dag nog verlaten, maar dat gold dus niet voor Bartomeu en Masferrer. Zij maakten volgens Spaanse media geen gebruik van de kans om in aanloop naar hun rechtzaak te getuigen. Maandag deed de politie al een inval bij Barcelona en dat werd snel door de club bevestigd. De grootmacht liet via een statement weten volledig mee te zullen werken aan het onderzoek.

Lees ook: 'Bartomeu gearresteerd in onderzoek naar Barça-gate'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen