Bizar: selectie Torino in isolatie, duel bij Lazio 'gaat door'

2 maart 2021 – Torino moet vanavond op bezoek bij Lazio, maar die wedstrijd kan niet doorgaan vanwege een corona-uitbraak bij de gasten uit Turijn. De selectie zit namelijk in isolatie en mag vannacht pas weer naar buiten. De plaatselijke GGD geeft als vanzelfsprekend geen toestemming om af te reizen naar Rome, waar het treffen met Lazio plaats moet vinden.

Bizar: selectie Torino in isolatie, duel bij Lazio 'gaat door'

Ondanks dat Torino dus niet naar de hoofdstad kan afreizen, blijft de wedstrijd vooralsnog gewoon op het programma staan. Lazio maakte via Twitter de wedstrijdselectie bekend, al zal trainer Simone Inzaghi inmiddels ook wel weten dat zijn manschappen vanavond niet in actie zullen komen. Volgens het protocol van de Serie A wordt de wedstrijd echter niet uitgesteld.

Lazio staat daar namelijk niet voor open, aangezien zaterdag de wedstrijd tegen Juventus wacht. Later deze week spelen is dus geen optie voor de Romeinen. Waarschijnlijk gaat in het Stadio Olimpico hetzelfde gebeuren als een tijdje terug bij het treffen tussen Juventus en Napoli. Destijds zaten de bezoekers ook in isolatie en mochten zij niet naar Turijn afreizen.

Omdat Napoli niet kwam opdagen werd een reglementaire 3-0 overwinning toegekend aan Juventus. Inmiddels heeft de Italiaanse voetbalrechter besloten dat die wedstrijd alsnog gespeeld moet worden. Datzelfde gaat hoogstwaarschijnlijk gebeuren met Lazio en Torino. Eigenlijk zouden de nummer zeven en nummer zeventien van de Serie A om 18:30u aftrappen.

Serie A

gerelateerd