Ten Hag beschermt Tadic en roemt PSV'er Ihattaren

2 maart 2021 – Vorig seizoen greep Ajax naast de bekerfinale, door in de halve finale te verliezen van FC Utrecht. De eindstrijd ging uiteindelijk door het coronavirus niet meer door, maar toch kreeg trainer Erik ten Hag een harde klap van die nederlaag. Woensdag tegen sc Heerenveen moet het beter, zei de coach in zijn vooruitblik.

Ten Hag beschermt Tadic en roemt PSV'er Ihattaren

"De verloren halve finale van vorig jaar doet nog altijd puin in mijn buik", zei de Ajax-trainer dinsdag. "Het moet deze keer anders, we willen de finale spelen. De wedstrijden zijn wel met elkaar te vergelijken. Utrecht en Heerenveen zijn beide subtoppers. Voor sommige spelers is het de enige kans in hun leven om een prijs te pakken. Dat brengt andere krachten los. In Heerenveen gaat het de laatste tijd nergens anders over", weet de trainer van Ajax.

Het ging dinsdag ook over de kraker tegen PSV van afgelopen weekend, waarin Dusan Tadic een hoofdrol speelde. De captain kreeg het aan de stok met PSV-verdediger Denzel Dumfries. "Emoties, zeker in dit soort wedstrijden, lopen weleens hoog op", sprak de coach. "Daarna gaat er een streep onder en kijk je vooruit naar de volgende wedstrijd. Het is niet onbesproken gebleven, maar we gaan nu weer heel snel verder. Emoties horen bij het voetbal, dat speel je met het hart. Na afloop zet je er een streep onder, ga je spreekwoordelijk gezegd een biertje met elkaar drinken en is het klaar. Het gaat weleens over de top, maar wij zijn topsporters: je wil het maximale bereiken."

Overigens is de verwachting dat Oussama Idrissi ook woensdag bankzitter is bij Ajax. Ondanks dat is de trainer positief over de buitenspeler. "Hij maakt een hele goede indruk op de training. Wij zijn daar heel blij mee. Hij dient zich echt aan."

Ihattaren
Ten Hag werd dinsdag ook geconfronteerd met het feit dat Mohamed Ihattaren uit de gratie is geraakt bij PSV. "Ik vind dat hij een geweldige speler is, ja. Hij is meer dan een goede speler, Mohamed is een fantastisch talent. Ik hoop dat hij dat weer gaat laten zien in Nederland." Is de PSV-speler welkom bij Ajax? "Goede voetballers zijn altijd welkom, maar hij is speler van PSV."

Lees ook: Mazraoui nog langszij door merkwaardige blessure

gerelateerd