Schalke heeft vijfde trainer van het seizoen binnen

2 maart 2021 – Twee dagen na het ontslag van Christian Gross heeft Schalke 04 een nieuwe hoofdtrainer binnen. Dimitrios Grammozis neemt het roer over bij de blauw-witten met nog elf wedstrijden te gaan, en zal proberen de degradatie te voorkomen in de Bundesliga. De Griek ondertekende dinsdagmiddag een contract tot de zomer van 2022.

Schalke heeft vijfde trainer van het seizoen binnen

Grammozis is al de vijfde trainer die het mag proberen bij Schalke dit seizoen. Na David Wagner, Manuel Baum, Huub Stevens en Christian Gross is het de beurt aan de Griek om de club weer op de baan te krijgen. Momenteel staat de club uit Gelsenkirchen op plek achttien in de Bundesliga, negen punten verwijdert van een eventuele promotie/degradatieplay-offplek.

Grammozis speelde in het verleden als verdedigende middenvelder bij een aantal Duitse clubs. Duitsland is dan ook het land waar hij het grootste gedeelte van zijn spelerscarrière doorbracht. Na zijn periode in Duitsland volgde er ook nog een avontuur in Cyprus en in Griekenland. Na zijn spelerscarrière besloot de Griek een hoofdtrainer te worden. Zijn carrière begon bij de jeugdafdelingen van VFL Bochum, de club waar hij zijn spelerscarrière afsloot. Na een periode als assistent-trainer en jeugdcoach, vertrok de Griek in februari 2019 naar Darmstadt. Bij Darmstadt werd de Griek hoofdtrainer. 

In zijn eerste seizoen bij Darmstadt, eindigde de club op de tiende plek van de 2. Bundesliga. Het volgende seizoen eindigde de club vijfde op het tweede niveau van Duitsland, maar toch werd er een einde gemaakt aan de samenwerking. Na een half seizoen zonder club te zitten heeft de trainer nu een contract bij de club van Klaas-Jan Huntelaar gekregen.

Met dat nieuws kwam Schalke ook met het nieuws dat Naldo (was asisstent) en Onur Cinel (assistent) van hun posities binnen de club waren ontheven, zij worden verplaatst naar de 'Knappenschmiede', ook wel de jeugdafdeling van Schalke 04.

Bundesliga

gerelateerd