Groningen vreest in zomer afscheid te moeten nemen van Itakura

2 maart 2021 – Als het aan FC Groningen ligt, speelt Ko Itakura ook komend seizoen nog bij de club. De van Manchester City gehuurde speler maakt grote indruk, maar Danny Buijs denkt niet dat hij nog een jaar te huren valt van de Engelse club.

Groningen vreest in zomer afscheid te moeten nemen van Itakura

De 24-jarige Japanner is een vaste waarde achterin bij Groningen. "We zijn heel erg blij met Ko", zegt Buijs tegen Voetbal International. "Hij speelt goed en is daarnaast een op en top professional, die elke dag alles in het werk stelt om beter te worden." Vorig seizoen huurde Groningen hem al van Manchester City. "Als je kijkt hoe hij zich ontwikkelt, gaat ons dat waarschijnlijk niet nog een seizoen lukken', geeft Buijs aan. 'Omdat ik hem er heel graag langer bij zou houden zeg ik het met wat pijn in mijn hart, maar ik denk dat Ko deze zomer een heel mooie transfer gaat maken."

Itakura heeft bij City nog een verbintenis tot 2022, maar de kans lijkt klein dat hij in de hoofdmacht zal gaan spelen. Denkt Buijs dat hij het niveau van de Nederlandse top aan kan? "Vind ik lastig om te zeggen. Dat hangt er ook vanaf of hij er direct zou moeten staan, of een paar maanden krijgt om zich aan te passen. Die tijd heeft hij bij ons ook nodig gehad."

Eredivisie

gerelateerd