Juventus wint eenvoudig van Spezia, mijlpaal Ronaldo

2 maart 2021 – Zonder Matthijs de Ligt heeft Juventus dinsdagavond gedaan wat het moest doen tegen Spezia. De thuisploeg was op eigen veld met 3-0 te sterk voor de promovendus, waar Jeroen Zoet de hele wedstrijd op de bank zat.

Juventus wint eenvoudig van Spezia, mijlpaal Ronaldo

De Ligt zou in de basis beginnen, maar viel in de warming-up uit. De Nederlander zocht tijdens de warming-up zijn trainer Andrea Pirlo op voor een gesprek en zocht daarna hoofdschuddend het kleedlokaal in Turijn op. Het was niet duidelijk wat de belangrijke verdediger mankeerde, al gaat het volgens Italiaanse media om een peesblessure. Pirlo besloot Gianluca Frabotta als zijn vervanger aan te wijzen. De jonge Italiaan gaat als linksback spelen, waardoor Alex Sandro naar het centrum verhuisde om daar Merih Demiral te assisteren.

Lang duurde het wel voordat Juventus dinsdag een bres sloeg in de defensie van Spezia. Pas na een uur was het raak via Alvaro Morata. De Spanjaard tikte binnen op aangeven van Federico Bernardeschi. De goal werd eerst afgekeurd wegens buitenspel, maar telde vervolgens alsnog. Eerder in het duel was een goal van Dejan Kulusevski al afgekeurd door buitenspel.

Na de 1-0 van Morata was het verzet van Spezia gebroken. Federico Chiesa was tien minuten later de maker van de 2-0, na wederom goed werk van Bernardeschi. De buitenspeler tikte de bal eerst tegen de keeper aan, maar werkte de rebound acrobatisch binnen. Cristiano Ronaldo tilde de score vervolgens zelfs nog naar 3-0 met zijn twintigste van het seizoen. Een bijzondere goal: hij heeft nu in de laatste twaalf seizoenen altijd twintig of meer goals gemaakt. Via een strafschop kreeg Andrej Galabinov nog de kans om de 3-1 te maken in blessuretijd, maar zijn inzet werd gekeerd door Wojciech Szczesny.

Juventus heeft zich zodoende goed hersteld van het puntenverlies bij Hellas Verona en staat nu op drie punten van nummer twee AC Milan.

Serie A

gerelateerd