Dortmund via nieuwe coach naar halve finale beker

2 maart 2021, 22:49   Bijgewerkt: 2 maart 2021, 23:05

Borussia Dortmund is door naar de halve finale van de DFB-Pokal. Het elftal in het geel schakelde dinsdag Borussia Mönchengladbach uit door een goal van de man in bloedvorm: Jadon Sancho. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Dortmund. Met deze overwinning is Dortmund weer een stap dichterbij het eerste stukje zilverwerk sinds de zomer van 2019, toen het de Duitse Supercup won.

Mönchengladbach was tijdens de eerste helft de ploeg die het meest druk zette. Het elftal van Marco Rose kwam veel beter tot zijn recht tegen Dortmund dan tegen Leipzig en Manchester City vorige week. Maar, zoals vaker, was Dortmund ook weer alert op de counter. Zo vielen er ook een aantal kansen vlak nadat de ploeg in het geel de bal veroverde. Eén van die kansen zal lang door het hoofd van Edin Terzic zijn gegaan tijdens de rust. Erling Haaland kwam één op één met de doelman. De Noor leek op weg naar zijn eerste doelpunt, maar schoof de bal langs het doel. Tien minuten later leek Mönchengladbach op voorsprong te komen via Marcus Thuram. Terwijl de Franse buitenspeler wanhopig naar de grensrechter keek werd al snel duidelijk dat het buitenspel was, het bleef 0-0.

Gelukkig voor Thuram was hij niet de enige die een goal maakte vanaf een buitenspelpositie. Kort na het begin van de tweede helft schoot Haaland de bal het net in, maar de Noor kon opnieuw niet juichen. Zijn compagnon, Marco Reus, die al heel veel assists leverde op de Noor, stond net buitenspel. Het duel in het Borussia Park Stadion werd met de minuut spannender, terwijl er steeds meer kansen vielen voor beide ploegen. De Algerijnse linksback Rami Bensebaini, die al zo vaak de topteams van Duitsland op de gevoelige plekken raakte, scoorde zelfs bijna de 1-0 vanaf buiten de zestien. Een fenomenale redding van de nieuwe eerste doelman van Dortmund, Marvin Hitz, zorgde er echter voor dat de brilstand op het bord bleef staan.

Toch kwam er dan na ruim een uur voetbal eindelijk een doelpunt aan. Jadon Sancho, de man in vorm bij Dortmund, rondde een fantastische omschakeling af met een schot dat er via de binnenkant van de paal invloog. De Gleichstand verdween van het bord. Bij die 1-0 bleef het ook. Mohamed Dahoud pakte in minuut 93 nog een rode kaart bij een opstootje, maar de beste partij won. Dortmund schakelde, zonder al te veel gemak, het Borussia Mönchengladbach van de toekomstige trainer uit. De loting voor de halve finales vindt aanstaande vrijdag plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen