Spoorboekje: interview Van Dongen, Engelse topper en Inter

4 maart 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 4 maart.

Specials

Van Dongen: "Heb wat meer emotionele momenten dan normaal"

Omdat Merel van Dongen in het buitenland voetbalt, zijn er voor haar geen mogelijkheden om tijdens vrije dagen familie uit Nederland te ontvangen of te bezoeken. Ook niet tijdens de afgelopen interlandperiode, waarin Oranje van België (1-6) en Duitsland (2-1) won. Met die beperkingen heeft de linksback van de Oranje Leeuwinnen het erg zwaar. Zo openhartig en uitgesproken als Van Dongen is, vertelt ze tegenover FCUpdate.nl wat de omstandigheden sportief en mentaal met haar doen. "Ik ben emotioneel instabieler en soms herken ik mezelf niet.

Wedstrijden

KRC Genk - KV Mechelen (18.00 uur)

De zege van KRC Genk op bezoek bij Charleroi heeft John van den Brom de broodnodige ademruimte verschaft. De Nederlandse trainer zal echter ook de komende weken goed moeten blijven presteren om zijn baan niet kwijt te raken. Een bekersuccesje kan Van den Brom wel gebruiken. Een zege tegen KV Mechelen, de bekerwinnaar van 2019, levert KRC Genk een plek in de halve finale op.

Parma - Inter (20.45 uur)

Krijgt de Serie A na negen jaar een nieuwe kampioen? Dat zou zomaar kunnen, want het Juventus van trainer Andrea Pirlo bezet na 24 speelrondes slechts de derde plaats. Inter gaat aan kop in de Italiaanse competitie en kan vanavond op bezoek bij Parma de eerste plaats verstevigen. De laatste vijf wedstrijden in de Serie A werden op overtuigende wijze gewonnen. Boeken Stefan de Vrij en co vanavond ook overwinning nummer zes?

Liverpool - Chelsea (21.15 uur)

Het kampioenschap kunnen Liverpool en Chelsea op hun buik schrijven. Er is echter nog genoeg om voor te spelen. De Engelse grootmachten zijn elkaars directe concurrenten in de strijd om een Champions League-ticket. Zowel Liverpool als Chelsea staat op dit moment op een plek die aan het einde van het seizoen geen deelnamebewijs voor het miljardenbal oplevert. Liverpool staat slechts zesde, Chelsea doet het met een vijfde plek ietsje beter.

Voetbal op tv

19.00 uur: West Bromwich Albion - Everton, Ziggo Voetbal - live verslag van het Premier League-duel

20.45 uur: Parma - Inter, Ziggo Docu - live verslag van het Serie A-duel

21.00 uur: Levante - Athletic Bilbao, Ziggo Voetbal - live verslag van het Copa del Rey-duel

21.15 uur: Liverpool - Chelsea, Ziggo Sport - live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen