Almere City verliest ook van Volendam en haakt verder af

3 maart 2021, 20:54

Het is Almere City FC woensdag allerminst gelukt om de nare nasmaak van de verloren kraker tegen SC Cambuur weg te spoelen. Ook tegen FC Volendam lukte het de ploeg van Ole Tobiasen niet om punten te pakken. De Noord-Hollanders waren met 1-2 te sterk.

Almere kreeg afgelopen weekend een gevoelige tik van koploper Cambuur, die met 0-2 te sterk was voor de ploeg. Daarmee haakte Almere af in de titelstrijd en zag het er ineens ook slecht uit in de strijd om plaats twee. Om weer terug te komen in de goede vorm, moest er woensdag niet weer een misstap worden begaan tegen Volendam. Dat gebeurde wel, met name door een goede start van de ploeg van Wim Jonk.

Brian Plat veegde na een kwartier namelijk al de 0-1 in het doel met zijn eerste van het seizoen. Via Tim Receveur, die scoorde na goed werk van Ruggero Mannes, John Yeboah en Xian Emmers, kwam Almere terug in de wedstrijd. Die goal viel een kwartier na de eerste treffer van de avond. Almere nam de overhand, maar zag een omhaal van Frederik Helstrup naast gaan en zag ook Thomas Verheydt een grote kans missen. De spits kwam verder nauwelijks in het stuk voor.

Net in de fase dat Almere op weg was naar de 2-1, scoorde Volendam weer. Samuele Mulattieri drukte op slag van rust keurig af en hielp de bezoekers aan de voorsprong. Die gaf Volendam in de tweede helft niet meer weg. Dat had ook te maken met het povere aanvalsspel van de thuisploeg.

Almere zakt door het verlies naar plaats vier. NAC Breda heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo. De achterstand op koploper Cambuur bedraagt nu liefst tien punten terwijl ook de achterstand op De Graafschap met vier punten inmiddels groot is na de vierde nederlaag in vijf duels voor Almere.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!