Keeperstrainer weg na ruzie met Ultee: "Nog nooit meegemaakt"

3 maart 2021, 21:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij Fortuna Sittard maakt Sieb Dijkstra niet langer deel uit van de technische staf van het eerste elftal. Dijkstra is vandaag (woensdag) bij de selectie weggehaald door trainer Sjors Ultee, nadat er een conflict gaande was over de keeperspositie. Dijkstra werkte sinds 2016 bij het eerste van Fortuna, maar moet nu zijn biezen pakken.

Fortuna heeft woensdag laten weten dat Dijkstra verder gaat in de jeugdopleiding. Het conflict dat hij had met Ultee heeft hem uiteindelijk de das om gedaan. "In mijn hele voetballoopbaan heb ik nog nooit zoiets meegemaakt", vertelt Dijkstra aan Voetbal International. Het probleem begon toen hij halverwege februari hoorde dat Alexei Koselev een transfer naar Japan gaat maken. Dijkstra droeg vervolgens een mogelijke vervanger aan, maar Ultee koos voor Piet Velthuizen.

"Die had drie jaar niet gekeept. En het afgelopen jaar bijna niks gedaan. Ik zei dat het mij onmogelijk leek dat Piet op korte termijn voor ons zou kunnen keepen. Sjors dacht er anders over. Toen werd het woensdag en kwam Piet op proef", blikt de keeperscoach terug. "Ik zag meteen: hij is niet fit. Tegen Sjors zei ik dat het onverantwoord zou zijn om hem te laten keepen tegen Groningen. Hij vond Piet wél een redelijk fitte indruk maken. Maar ik ben keeperstrainer, ik heb verstand van keepers. Sjors heeft verstand van veldspelers. Hij zei dat Piet best fit oogde tijdens de afwerkoefening. Dat léék wel zo, maar om de twee ballen wisselde hij af met Alexei. Toen ik Piet een tijdje onder handen nam met mijn eigen oefeningen, merkte ik meteen dat hij echt niet fit was."

Velthuizen begon tegen FC Groningen in de basis, maar moest zich al in de eerste helft laten vervangen. Het voelde voor Dijkstra niet goed dat hij gepasseerd werd door Ultee in zake de keeperskwestie en dat er niets gedaan werd met zijn adviezen. Toen hij zich woensdag weer bij de club meldde, ging het fout. "Het voelde al meteen niet goed. De hele staf was erbij gehaald, inclusief materiaalman en videoanalist. Wat ik daarna heb meegemaakt, slaat alles. Daar vrat geen hond brood van. Sjors zei allereerst dat er maar drie opties waren geweest: Joris Delle, Michel Vorm en Piet Velthuizen. "Dat klopt niet", zei ik. Sjors was meteen kwaad: "Jij houdt je mond. Jij luistert alleen maar." Ik denk: wat is dit, een foute film? Ineens stond daar een totaal andere Sjors Ultee dan ik kende. Geen idee wat er was, kennelijk zat hij vol in zijn emoties. Vanaf dat moment bleef hij me vernederen, waar iedereen bij was. Hij brandde mij compleet af. Het was verschrikkelijk, en ik mocht niks zeggen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen