Opnieuw averij Milan, invaller Karsdorp goud waard

3 maart 2021, 22:45

AC Milan heeft opnieuw averij opgelopen in de Serie A. De titelkandidaat kwam in eigen huis tegen Udinese pas in de allerlaatste seconde langszij (1-1) tegen Udinese, waar Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar in de basis begonnen. Concurrent Inter zal de wedstrijd van de stadsgenoot met veel plezier hebben bekeken: Stefan de Vrij en consorten kunnen een reuzenstap zetten richting de landstitel.

Niets leek AC Milan in de beginweken van dit seizoen de eerste landstitel in tien jaar in de weg te staan. Met fenomeen Zlatan Ibrahimovic in de spits was het lang ongenaakbaar: geen club in de Europese topcompetities bleef zo lang ongeslagen in Italië. Op een strijd tussen gewezen rivalen Inter en Milan tot de eindstreep werd gerekend en gehoopt, maar dat lijkt nu een utopie. Een benutte strafschop van Franck Kessié in minuut 97 repareerde de schade nog enigszins.

Milan, dat het moest stellen zonder de geblesseerde Ibrahimovic, is de kluts de laatste weken namelijk volledig kwijt. Drie van de laatste vijf competitieduels werden niet gewonnen. Naast de remise tegen Udinese, veroorzaakt door een rake kopbal van Rodrigo Becao, werd er ook verloren van Spezia (2-0) en Inter (0-3). Door de dramatische reeks is het verschil met Inter opgelopen tot vier punten, terwijl de ploeg van Stefan de Vrij ook nog eens een wedstrijd tegoed heeft. Dat de titel in Milaan zou blijven, is voor veel Italiaanse voetballiefhebbers al maanden een zekerheid. Daarbij is inmiddels alle hoop gevestigd op Inter.

Atalanta - Crotone: 5-1

Dankzij een scorende Robin Gosens schreef Atalanta opnieuw drie punten bij in de Serie A. De Nederlands-Duitse linksback opende de score met een rake kopbal en tekende daarmee alweer voor zijn negende competitietreffer van het seizoen. Het leidde de eenvoudige 4-1 zege in tegen hekkensluiter Crotone. Ook José Palomino, Luis Muriel, Aleksey Miranchuk en Josip Ilicic deelden in de feestvreugde. Laatstgenoemde zorgde voor het hoogtepunt van de avond. De aanvaller kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal heerlijk in de kruising. Door de overwinning komt Atalanta op gelijke hoogte met nummer drie Juventus, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Fiorentina - AS Roma: 1-2

AS Roma bleef op bezoek bij Fiorentina in het spoor van Atalanta. Roma knokte zich pas in extremis naar de drie puntenl, ondanks het feit dat Oranje-beul Leonardo Spinazzola kort na rust de score opende. De Italiaanse linksback groeide uit tot de man van de avond, maar een positieve hoofdrol lag er voor hem niet weggelegd. Twaalf minuten na zijn openingsgoal scoorde de back onfortuinlijk in eigen goal. Het was uiteindelijk invaller Rick Karsdorp die de held aan Romeinse kant werd. Tien minuten na zijn invalbeurt gaf de back de beslissende voorzet op Amadou Diawara.

Sassuolo - Napoli: 3-3

Genoa - Sampdoria: 1-1

Cagliari - Bologna: 1-0

Benevento - Hellas Verona: 0-3

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen