Man City kan in zetel naar titel na opnieuw puntverlies United

3 maart 2021 – Manchester United heeft voor de derde keer op rij gelijkgespeeld zonder tot scoren te komen. De Mancunians zagen daarmee de achterstand op rivaal Manchester City opnieuw oplopen. City lijkt door een dramatische avond van de concurrenten in een zetel op weg naar het kampioenschap.

Man City kan in zetel naar titel na opnieuw puntverlies United

Wat zullen Pep Guardiola en zijn spelers woensdag een geweldige avond hebben gehad. De koppositie is al onbedreigd, maar druk van achteren wordt er ook bepaald niet uitgeoefend. Nadat eerder op de avond nummer drie Leicester City al punten verspeelde, slaagde ook Manchester United er niet in enigszins aansluiting te houden. Dat City de landstitel gaat pakken, lijkt daarmee inmiddels een formaliteit.

Veertien punten bedraagt immers het verschil tussen stadsgenoten City en United, op dit moment de twee best geklasseerde clubs in de Premier League. Dankzij een ongekende zegereeks verschafte het zich een ruime voorsprong op de concurrentie, dat dit seizoen regelmatig punten morst. United gaf daar op bezoek bij Crystal Palace het uitstekende voorbeeld van.

Palace, waar Patrick van Aanholt in de basis begon en Jaïro Riedewald binnen de lijnen kwam, hield namelijk betrekkelijk eenvoudig stand. Slechts eenmaal schoot United tussen de palen, waardoor het derde doelpuntloze gelijkspel op rij een feit werd. Eerder scoorde het al niet tegen Real Sociedad in de Europa League en in de topper tegen Chelsea. Donny van de Beek kon daar niets aan veranderen. Hij ontbrak in de selectie wegens een spierblessure.

Premier League

gerelateerd