Barcelona bewerkstelligt Remontada en haalt finale

3 maart 2021 – Weer is het FC Barcelona gelukt om in de Copa del Rey door het oog van de naald te kruipen. Voor de vijfde keer dit seizoen had de ploeg van Ronald Koeman een verlenging nodig om een duel tot een goed einde te brengen, maar wederom liep het goed af. Na extra tijd werd er met 3-0 gewonnen van Sevilla en dat was na de 2-0 nederlaag in Sevilla genoeg om de finale te bereiken.

Barcelona bewerkstelligt Remontada en haalt finale

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Al vier keer eerder moest Barcelona verlengen in dit bekertoernooi en ook vanavond gebeurde hetgeen iedereen eigenlijk al verwacht had. Toch leek een verlenging er lange tijd niet in te zitten. Met de snel herstelde Pedri in de basis begon Barcelona wel goed aan de krachtmeting. Niet Lionel Messi of Frenkie de Jong nam een hoofdrol op zich, maar Ousmane Dembélé. De Fransman zag een combinatie met Messi niet uit de verf komen en besloot het na een kwartier zelf te proberen. Zijn vlammende schot vloog schitterend in de korte hoek tegen de touwen: 1-0. Daarmee had Barcelona de zo gewenste vroege voorsprong te pakken.

Want dat Barcelona kan winnen van het team van basisklant Luuk de Jong, bewees het afgelopen weekend nog. Toen zegevierden de Catalanen namelijk met 0-2 in de competitie. Barcelona kreeg vanavond na de vroege voorsprong ook wel degelijk kansen op meer. Zo gleed Frenkie de Jong net mis na een lage bal en ging een gevaarlijk schot van Pedri naast. Toen een poging van Messi van de lijn gehaald werd door Marcos Acuña, leek het een vervelende avond te gaan worden voor Barcelona.

Sevilla mist penalty
Dat leek het zeker toen een geweldige volley van Jordi Alba na een uur tegen de lat uiteen spatte. Waar Barcelona de kans op de 2-0 niet verzilverde, kreeg Sevilla een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Lucas Ocampos ging gemakkelijk liggen na licht contact met Óscar Mingueza en wilde het buitenkansje verzilveren. De Argentijn stuurde de bal naar de hoek, maar zag Marc-André ter Stegen de bal klem pakken. Barcelona leefde nog door die misser in minuut 73 en zorgde vervolgens voor een Remontada van formaat.

In de 94ste minuut had Antoine Griezmann de tegenwoordigheid van geest om de bal vanaf de zijkant niet hard voor te geven, maar met veel gevoel voor het doel te tillen. Routinier Gerard Piqué torende boven iedereen uit en zorgde met een kopbal via de grond voor de 2-0. Een cruciale goal die ervoor zorgde dat Barcelona de zo gewenste verlenging te pakken had. Het zag er ineens zeer rooskleurig uit voor het team van Koeman, ook omdat Sevilla-speler Fernando kort voor de goal van Piqué zijn tweede gele kaart kreeg.

Rood Luuk de Jong

Met tien man moest Sevilla al snel capituleren in de verlenging. Na vijf minuten was Martin Brathwaite de man die een achteloze voorzet van Alba tot doelpunt promoveerde: 3-0. Voor het eerst in het tweeluik zag het er dus goed uit voor het team van Koeman en niet voor het Sevilla van invaller Karim Rekik. Luuk de Jong stond wel in de basis, maar werd kort na de pauze al gewisseld. Vanaf de bank deed hij wel van zich spreken: door commentaar op de leiding kreeg hij net als een staflid in de verlenging een rode kaart.

Met een man minder kreeg Sevilla het in het restant van de verlenging niet meer voor elkaar om een vuist te maken. Barcelona kroonde zich wederom tot verlenging-specialist door ook de vijfde verlenging van dit bekertoernooi als winnaar door te komen. De Copa del Rey grijpen is nu het grote doel van Koeman en co. Tegenstander in de finale wordt Athletic de Bilbao of Levante. Zij spelen donderdag de return nadat het heenduel in 1-1 eindigde.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd