Ten Hag over 'hongerig Ajax': "Heb genoten van ons spel"

3 maart 2021 – Erik ten Hag is trots op het optreden van zijn ploeg, die dankzij een 0-3 overwinning op bezoek bij SC Heerenveen de finale van de TOTO KNVB Beker bereikte. Daarin nemen de Amsterdammers het op tegen Vitesse. Ajax-fans hoeven zich bovendien geen zorgen te maken om de fitheid van twee sleutelspelers.

Ten Hag over 'hongerig Ajax': "Heb genoten van ons spel"

Ten Hag was uiterst complimenteus over het optreden van zijn ploeg. "We waren heel erg hongerig", aldus de coach voor de camera van ESPN. "Het is gewoon een goede overwinning van ons. We hebben de tegenstander weinig kansen gegeven en het voorin zelf goed afgemaakt. Door ons spel werden ze gedwongen tot het spelen van lange ballen en dat is niet hun spel, want ze hebben heel veel goede voetballers. Dit hebben we prima gedaan."

Ajax herstelde zich daarmee knap van afgelopen zondag, toen de Amsterdammers zich pas in extremis naar een punt knokten op bezoek bij PSV. De kritiek op de Amsterdamse formatie was fors. "Wij spelen zo veel wedstrijden", pareerde Ten Hag de kritiek. "Niet alles is even goed. Daar kijken we zelf als eerste kritisch naar. Veel wedstrijden zijn vrij aardig. Ook resultaat halen als we minder spelen, dat beheersen we goed. Vanavond heb ik genoten van mijn ploeg."

Ten Hag stelde de Ajax-fans tevens gerust. Daley Blind en Davy Klaassen moesten de strijd met klachten staken, maar tot paniek hoeft dat niet te leiden. "We hebben hem enigszins uit voorzorg eruit gehaald."

gerelateerd