Overmars boos op KNVB: "Hij moet Brobbey adviseren te blijven"

3 maart 2021 – Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen had Marc Overmars andere zaken aan zijn hoofd. De technisch directeur van Ajax is niet blij met de teksten van directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma van de KNVB. Hoogma toonde onlangs begrip voor een eventuele transfer van Brian Brobbey naar RB Leipzig en dat vindt Overmars onbegrijpelijk.

Overmars boos op KNVB: "Hij moet Brobbey adviseren te blijven"

Ajax doet er alles aan om de Amsterdammer te houden, maar contractverlenging lukt (nog) niet. Naar verluidt aast RB Leipzig op zijn handtekening. Hoogma zei onlangs bij VoetbalTijd dat hij een transfer van Brobbey naar die club niet vreemd zou vinden. "De KNVB is er voor de clubs. Maar de hoogste voetbalbaas van Nederland vindt het prima als Brobbey naar het buitenland gaat", sneert Overmars bij De Telegraaf.

"Hij zou Brian moeten adviseren bij Ajax te tekenen en moeten zorgen dat zulke spelers aan boord van clubs in de Eredivisie blijven", vertelt Overmars. Ajax maakte onlangs bekend dat Brobbey na dit seizoen gaat vertrekken. Toch probeert de club hem nog aan boord te houden. "Daarna is duidelijk geworden dat we nog alles in het werk stellen om Brian te laten bijtekenen. Erik ten Hag heeft dat ook meermaals aangegeven."

Het aanbod dat Ajax de negentienjarige spits heeft gedaan, is erg goed volgens Overmars. "We hebben een aanbieding gedaan waarvan je van je stoel valt. Nee, de hoogte van het salaris geef ik niet. Maar uit het voorstel spreekt heel, heel veel vertrouwen. Ondanks het aantrekken van Haller gaat Brian veel speeltijd krijgen. We hebben met hem hetzelfde idee als eerder met Ryan Gravenberch. En kijk welke stappen Ryan heeft gezet. En wat denk je van de ontwikkeling van Devyne Rensch en Jurriën Timber? Onlangs speelden we met acht zelfopgeleide spelers, waarbij ik Maarten Stekelenburg meereken. Brobbey is een belangrijk onderdeel van onze toekomstplannen."

Als Brobbey wel bij Ajax blijft, kan dat ook goed nieuws zijn voor Oranje. Daarom vindt Overmars de houding van Hoogma ook zo vreemd. "Daarom zou het handig zijn als Hoogma een speler als Brian gewoon het beste advies geeft of er helemaal niets over roept."

Ajax

gerelateerd