Koeman beleefde 'beste avond als Barça-coach' tegen Sevilla

4 maart 2021 – Ronald Koeman kan terugkijken op een geslaagde week waarin Sevilla twee keer de tegenstander was. Afgelopen weekend werd de ploeg in de competitie al met 0-2 verslagen en ook de return van de halve finale van de Copa del Rey ging na verlenging naar de Catalanen (0-3). Na afloop sprak de trainer van zijn 'beste avond als Barça-coach'.

Koeman beleefde 'beste avond als Barça-coach' tegen Sevilla

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik ben meer dan trots op mijn spelers", begon Koeman na de wedstrijd, geciteerd door het Spaanse Mundo Deportivo. "De manier waarop we spelen is moeilijk: de tegenstander onder druk zetten tijdens de wedstrijd. De inzet, de manier waarop we zonder bal speelde, dat was ongelofelijk." Het was voor Koeman de tweede zege op Sevilla in een paar dagen tijd. "Ik ben trots op hoe we de afgelopen weken hebben gespeeld, hoe we Sevilla onder druk hebben gezet. Onze mentaliteit wordt steeds beter."

Lees ook: Barcelona bewerkstelligt Remontada en haalt finale

Nog niet eerder was Koeman zó blij met zijn ploeg als na woensdagavond. "Ik als trainer kan niet meer vragen dan wat we vanavond hebben gezien. Het was mijn beste avond als Barça-coach. In beide wedstrijden waren we beter, maar vandaag was speciaal. We verdienen het om in de finale te spelen, omdat we in beide wedstrijden het beste team waren." Bovendien stelde de Nederlander dat de zege vertrouwen geeft. "We moesten terugkomen van een 2-0 achterstand, wat erg moeilijk was. Je kunt niet meer vragen dan wat dit team vandaag heeft laten zien."

De vraag is of de Remontada ook nieuw vertrouwen biedt voor de return tegen Paris Saint-Germain in de Champions League, al gaat dat volgens Koeman nog een stapje verder. "Een 2-0 was niet gemakkelijk, maar een 1-4 is nog heel anders. We gaan erheen om te winnen en dan zullen we zien of er een kans is om door te gaan." De tweede ontmoeting met PSG staat aanstaande woensdag op het programma. Voor die tijd gaat Barça nog op bezoek bij Osasuna voor een wedstrijd in La Liga. 

Reacties

LaLiga

gerelateerd