Levante UD
0 – 2
FC Barcelona

Schöne: "Ik denk dat Ajax even een maatje te groot was"

4 maart 2021 – Lasse Schöne hoopte het bijzondere weerzien met zijn oude liefde Ajax met een goed resultaat af te sluiten, maar dat liep anders. Met sc Heerenveen verloor Schöne tamelijk kansloos met 0-3, waardoor de droom van de bekerfinale voorbij is. "Het was zeker geen fijne avond", zei Schöne na afloop. "Ik denk dat Ajax even een maatje te groot was."

Schöne: "Ik denk dat Ajax even een maatje te groot was"

"De uitvoering was niet goed", zei Schöne toen ESPN hem vroeg naar het strijdplan en de uitvoering ervan. "Het plan was om hoog druk te zetten, maar dat kwam er niet echt uit. Als je Ajax aan het voetballen laat, dan zijn ze goed en krijg je een lastige avond. We wilden ze daarom onder druk zetten, maar daar kwamen we eigenlijk niet aan toe. Dan krijg je avond waar je achter de bal aanloopt. We kregen zelf een paar mogelijkheden, maar ik denk niet dat we ergens recht op hadden."

Hoewel Schöne liefst zeven jaar bij Ajax onder contract stond, was hij niet heel erg bezig met de reünie. "Het is altijd leuk om die jongens te zien, maar het is gewoon de halve finale en we wilden graag de finale halen. Natuurlijk is het bijzonder omdat je daar lang hebt gevoetbald, maar het voelt nu even niet zo", zei de middenvelder kort na de nederlaag. Tot slot ging het nog kort over een plek in de EK-selectie van het Deense elftal, een van de redenen voor Schöne om terug te keren naar Nederland. "Het zou absoluut mooi zijn. Dat is inderdaad ook waarom ik terug ben gekomen: om te spelen en misschien wat dichterbij te komen. Dat zou wel heel mooi zijn."

Eredivisie

gerelateerd