Liverpool opnieuw naar Boedapest; United wil viertal niet afstaan

4 maart 2021, 12:26   Bijgewerkt: 4 maart 2021, 12:45

Ook de return van het Champions League-duel tussen Liverpool en RB Leipzig zal worden afgewerkt in Boedapest. Dat nieuws bevestigde de UEFA donderdagochtend. Net als voor de heenwedstrijd vormen de coronarestricties een probleem voor het duel. De 'thuiswedstrijd' van RB Leipzig werd om die reden ook al in Boedapest gespeeld.

Opnieuw wordt de wedstrijd afgewerkt in de Puskás Aréna, het stadion waar het Hongaarse nationale elftal haar thuiswedstrijden speelt. Ook De Kuip werd als speellocatie overwogen, maar dat bleek door het vliegverbod geen optie. De wedstrijd vindt aanstaande woensdag (10 maart) plaats. Om 21:00 uur wordt er afgetrapt. De heenwedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor Liverpool.

Manchester United wil viertal niet afstaan voor interlands

Als het aan Ole Gunnar Solskjaer ligt, reizen Bruno Fernandes, Edinson Cavani, Fred en Alex Telles in de laatste week van maart niet af naar hun nationale elftal. Portugal, Uruguay en Brazilië, de landen waar de internationals voor uitkomen, staan op de 'rode lijst' van het Verenigd Koninkrijk, wat inhoudt dat iedereen die naar die landen afreist na zijn terugkeer tien dagen in quarantaine moet.

"We hebben er nog niet over gezeten en een beslissing gemaakt, maar het is niet logisch om je spelers te laten gaan, als ze daarna tien dagen in isolatie moeten", zei Solskjaer op de persconferentie na afloop van het 0-0 gelijkspel tegen Crystal Palace. "Wij zijn degene die de spelers betaalt en voor zover ik weet, is de regel dat we ze niet hoeven laten gaan. Ik denk dat het een moeilijke beslissing is om ze te laten spelen in landen op de rode lijst'. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen