Koeman krijgt slecht nieuws: weer blessure bij belangrijke Piqué

4 maart 2021, 13:41   Bijgewerkt: 4 maart 2021, 14:06

Na de spectaculaire bekerzege op Sevilla heeft Barcelona-trainer Ronald Koeman opnieuw slecht nieuws te horen gekregen. De knieblessure die Gerard Piqué in het duel opliep, blijkt erger dan verwacht. De verdediger heeft de wedstrijd gewoon uit kunnen spelen, maar uit medische onderzoek bleek de knie de volgende ochtend verstuikt te zijn.

Dat meldde Barcelona op de eigen website. Het is erg slecht nieuws voor Piqué, die juist net terug was van een kruisbandblessure. In de twee gewonnen wedstrijden tegen Sevilla van afgelopen week (0-2 in La Liga en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/381026/barcelona-bewerkstelligt-bizarre-remontada-en-haalt-bekerfinale/,_blank,3-0 na verlenging in de Copa del Rey]) speelde de Spanjaard een belangrijke rol in het aangepaste systeem van Koeman. De trainer besloot met een driemanscentrum te spelen, waar Piqué deel van uitmaakte. Daarbovenop maakte de verdediger laat in de officiële speeltijd de belangrijke 2-0, waarmee Barcelona een (uiteindelijk gewonnen) verlenging afdwong.

Daar komt bij dat de selectie van Koeman dit seizoen sowieso al veel blessureleed kende. Zo is ook verdediger Ronald Araújo nog altijd geblesseerd. Enkele keren moest Frenkie de Jong al noodgedwongen centraal achterin spelen. Waarschijnlijk zijn Clement Lenglet, Oscar Mingueza en Samuel Umtiti de enige centrumverdedigers waar Koeman over kan beschikken, wanneer het in Parijs een 4-1 achterstand goed moet maken tegen Paris Saint-Germain in de Champions League. Vier dagen eerder speelt het nog een La Liga-duel op bezoek bij Osasuna. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen