Feyenoord heeft winteraanwinst Balde voor eerst op de training

4 maart 2021 – Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft donderdag een nieuw gezicht gezien op het trainingsveld. De Rotterdammers hebben winteraanwinst Aliou Badara Balde (18) voor het eerst begroet op de training van de A-selectie. Afgelopen winter streek hij neer in De Kuip, waar hij vooral gehaald is met het oog op de lange termijn.

Feyenoord heeft winteraanwinst Balde voor eerst op de training

Waarom Balde pas ruim een maand na zijn komst voor het eerst meetraint met het eerste elftal, is onbekend. Mogelijk waren de werkvergunningen nog niet in orde voor de aanvaller, die overkwam van Diambars de Saly Dourbel. Hoewel hij normaliter zou aansluiten in het O21-elftal, kan dat door corona niet. De beloftencompetitie is namelijk gecanceld voor dit seizoen. 

Naast Feyenoord hadden ook clubs uit Duitsland en Frankrijk interesse in de winterstop, maar de aanvaller hoopt in De Kuip meer speeltijd te krijgen de komende jaren. Bovendien is het kantoor van zijn makelaar Shallon Nkeshimana gevestigd in Rotterdam. Balde kan op zowel de linker- als de rechterflank uit de voeten. Hij maakte indruk in zijn nationale competitie en als speler van Senegal Onder 17, dat onlangs nog deelnam aan het WK.

Lees ookArnesen over Balde: "Heeft vertrouwen in onze plannen met hem"

Feyenoord

gerelateerd