Malen Eredivisie-speler van de maand februari, Boadu talent

4 maart 2021, 17:12   Bijgewerkt: 4 maart 2021, 17:51

Donyell Malen heeft zich in februari gekroond tot de speler van de maand. De PSV-aanvaller maakte vijf doelpunten in de afgelopen maand en liet in de verkiezing daardoor onder anderen Sébastien Haller (Ajax) en Myron Boadu (AZ) achter zich. Beide heren staan namelijk met Malen in het elftal van de maand voorin, terwijl Boadu gekozen is als beste O21-speler.

Dat heeft de Eredivisie donderdag bekend gemaakt. Opvallend is het feit dat er liefst drie spelers van RKC Waalwijk in de verdediging van het elftal van de maand staan: Melle Meulensteen, Ahmed Touba en Kostas Lamprou vormen het centrale hart van de achterhoede. Verder bestaat het elftal, gekozen op basis van statistieken en sinds januari ook deels door de fans, uit spelers van Ajax, Feyenoord, AZ en dus PSV.

Malen is overigens de enige speler van de Eindhovenaren dat het elftal gehaald heeft. De spits van PSV werd in de wedstrijden tegen FC Twente (3-0) en ADO Den Haag (2-2) door ESPN ook al uitgeroepen tot Man of the Match van die duels op basis van stemmen. Ook Boadu had fraaie cijfers: de geboren Amsterdammer zag al zijn vijf schoten op doel eindigen in een doelpunt in de maand februari.

Het volledige Elftal van de Maand februari: Kostas Lamprou (RKC Waalwijk), Yukinari Sugawara (AZ), Melle Meulensteen, Ahmed Touba (beiden RKC Waalwijk), Owen Wijndal (AZ), Jens Toornstra (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Orkun Kökçü (Feyenoord), Donyell Malen (PSV), Sébastien Haller (Ajax) en Myron Boadu (AZ).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen