Drievoudig Oranje-international Anita inzetbaar voor Curaçao

4 maart 2021 – Vurnon Anita (31) mag zich gaan verheugen op zijn debuut als international van Curaçao. Hoewel hij al drie interlands speelde voor het Nederlands elftal, mag hij toch nog switchen. Dat is goed nieuws voor Guus Hiddink, die als bondscoach verantwoordelijk is voor de nationale ploeg.

Drievoudig Oranje-international Anita inzetbaar voor Curaçao

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat heeft de nationale voetbalbond donderdag laten weten. Anita droeg driemaal het tenue van Oranje, in zijn tijd als speler van Ajax. In 2010 speelde hij twee oefenduels tegen Mexico en Oekraïne, terwijl hij in datzelfde jaar ook tegen Finland in actie kwam. Omdat dat duel in het teken van EK-kwalificatie stond, mocht hij volgens de regels geen ander land meer dienen. Door een verruiming in de regelgeving is het echter alsnog mogelijk gemaakt.

Het doel van Hiddink is deelname aan het WK 2022 met Curaçao, waarvoor de oefenmeester ook onder andere Ricardo van Rhijn en Riechedly Bazoer nog hoopt te strikken. Laatstgenoemde gaf overigens aan nog altijd te hopen op een vervolg van zijn loopbaan met het Nederlands elftal. Met onder anderen Leandro Bacuna, Eloy Room, Darryl Lachman en Elson Hooi staan er genoeg spelers met een Eredivisie-verleden op de lijsten van Hiddink.

Lees ook: Hiddink wil bij Curaçao serieus werk maken van Bazoer

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd