Van den Brom houdt via beker nog altijd uitzicht op hoofdprijs

4 maart 2021 – John van den Brom heeft met RC Genk de landstitel weliswaar volledig weggegeven de laatste maanden, maar via de Belgische beker is er nog wel altijd uitzicht op een hoofdprijs dit seizoen. Donderdagavond rekende het elftal van de Nederlandse coach namelijk in de kwartfinale simpel af met KV Mechelen: 4-1.

Van den Brom houdt via beker nog altijd uitzicht op hoofdprijs

Na een uur voetballen was het duel overigens al beslist, want toen hadden Kristian Thorstvedt (2x) en Daniel Muñoz het net al gevonden namens namens RC Genk. Bij de bezoekers, met de onfortuinlijke Lucas Bijker en Ferdy Druijf in de basis, ging vrijwel alles mis wat er mis kon gaan en omdat het na twaalf minuten al 2-0 stond, was het duel eigenlijk geen seconde spannend – al was het na een uur voetballen pas echt definitief gespeeld.

Nadat Druijf was vervangen kwam de Belgische middenmoter vlak voor het einde nog wel terug via Kerim Mrabti, maar omdat Theo Bongonda meteen aan de andere kant ook scoorde na zwak ingrijpen van Gaetan Coucke, was de halve finale een feit voor de mannen van Van den Brom, bij wie Cyriel Dessers de voorkeur kreeg boven clubtopscorer Paul Onuachu.

Het was een keuze voor Van den Brom die goed uitpakte in Belgische dienst. Nadat hij afgelopen vrijdag met een zege op Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League zijn ontslag voorkwam (1-2) is dit een nieuwe meevaller voor de Nederlandse coach. Met Eupen, Anderlecht en Club Brugge óf Standard Luik is de concurrentie in de Belgische beker nog wel fors. 

Eredivisie

gerelateerd