Tottenham wint weer zonder Bergwijn, bijzondere goal Everton

4 maart 2021 – Tottenham Hotspur heeft de weg omhoog weer gevonden in de Premier League. Nadat José Mourinho een dramatische reeks neerzette in de Engelse competitie en ook uit de FA Cup werd geknikkerd waren de Spurs bezig aan een complete vrije val, maar die is met de derde overwinning op rij in elk geval voorlopig afgewend: Fulham werd ditmaal het slachtoffer (0-1).

Tottenham wint weer zonder Bergwijn, bijzondere goal Everton

Daarbij moet wel worden aangetekend dat de zege op Wolfsberger AC in de al besliste return in de Europa League daarbij inzit en dat het in de Premier League pas de tweede overwinning achtereen was. Bovendien kwam die anders dan tegen Burnley (4-0 winst) ook nog eens bijzonder moeizaam tot stand: de in ere herstelde Dele Alli en Heung-min Son zorgden uit een fraaie combinatie binnen twintig minuten weliswaar voor het openingsdoelpunt namens Tottenham, al kwam de goal uiteindelijk op naam van Fulham-verdediger Adarabioyo. Toch was het geenzins groots wat de ploeg van Mourinho liet zien. 

De thuisploeg, bij wie Kenny Tete en Terence Kongolo negentig minuten op de bank bleven, leek in het tweede bedrijf via Josh Maja op gelijkte hoogte te komen, maar de goal werd afgekeurd wegens aanvallend hands. Zonder Steven Bergwijn, die ondanks dat hij fit was niet eens op de bank zat, trok Tottenham zodoende de zege over de streep en maakte het een einde aan de ongeslagen serie van vijf duels van Fulham en is het zelf een zegereeks van drie wedstrijden gestart.

West Bromwich Albion – Everton 0-1
Groots was de zege van Everton op bezoek bij WBA waarmee het de vierde plaats weer voor even overneemt vrijwel geen seconde, toch was de enige treffer van de avond wél bijzonder. Niet alleen omdat Gylfi Sigurosson, die een afgeslagen corner perfect op maat voorgaf en zo de assist op zijn naam schreef, pas 43 seconden in het veld stond. Maar ook omdat Richarlison – de man die de bal binnenkopte – voor de vierde wedstrijd op rij tot scoren kwam. Daarmee is hij de eerste Braziliaan in de Premier League ooit die dat tot dusver lukte. Met de zege klimmen The Toffees bovendien voor even over Liverpool heen op de ranglijst. 


Premier League

gerelateerd