Club Brugge sneuvelt na Europa League ook in Belgische beker

4 maart 2021 – Club Brugge kan na de uitschakeling in de Europa League ook een streep zetten door de Belgische dubbel. De topploeg werd recentelijk geraakt door een enorme corona-uitbraak en werd mede als gevolg daarvan door Dinamo Kiev uitgeschakeld in Europa. Hoewel er diverse sterkhouders donderdagavond terugkeerden, was in de kwartfinale van de Belgische beker ook Standard Luik te sterk: 1-0. 

Club Brugge sneuvelt na Europa League ook in Belgische beker

Het is te makkelijk om deze uitschakeling ook op corona te gooien, want sterkhouder Hans Vanaken stond bijvoorbeeld alweer in de basis, maar de in bloedvorm verkende Noa Lang was vermoedelijk nog niet fit voor een basisplaats – anders het coach Philippe Clement hem zeker opgesteld. Voor Stefano Denswil, die ook met corona kampte, gold vermoedelijk hetzelfde, al vielen beide Nederlanders in het tweede bedrijf in.

Lang kwam tien minuten na de thee binnen de lijnen, vlak nadat Jackson Muleka een foutje van Tahith Chong had afgestraft in de counter. Het was een treffer die Club Brugge had moeten wakker schudden, maar dat lukte ondanks het inbrengen van Lang en later ook David Okereke en Daniel Pérez niet. Toen Odilon Kossounou na een snoeiharde overtreding ook nog met rood van het veld werd gestuurd, viel de bekerdroom in duigen omdat zowel Lang als Ruud Vormer nog een kans misten in de slotfase. Én omdat de gelijkmakende goal van Okereke diep in blessuretijd na lang wikken en wegen - zonder VAR - uiteindelijk toch niet doorging vanwege voorafgegaand hands van Simon Mignolet, wat het overigens niet was. 

Een hele zure appel voor Clement, die voor de corona-uitbraak snode plannen in de Europa League had en met Club Brugge by far de beste ploeg van België was in. In de Jupiler Pro League is de voorsprong dusdanig groot dat de titelstrijd normaliter niet meer spannend zal worden, maar in de beide bekertoernooien is het avontuur dus wel voorbij en dat betekent min of meer dat het seizoen van Club Brugge er al bijna opzit.

Eredivisie

gerelateerd