Sandler worstelt bij Man City: "Nul procent spijt van keuze"

5 maart 2021 – In 2018 verkaste Philippe Sandler als jonge verdediger van PEC Zwolle naar Manchester City. Bij de Engelse topclub heeft de inmiddels 24-jarige verdediger de verwachtingen nog niet in kunnen lossen. Mede door blessures verloopt zijn loopbaan uiterst moeizaam. Spijt heeft hij desondanks niet.

Sandler worstelt bij Man City: "Nul procent spijt van keuze"

Sandler staat inmiddels 2,5 jaar onder contract bij City. "Ik heb nul procent spijt van de keuze die ik heb gemaakt en zou het niet anders gedaan hebben. Als je weet wat ik allemaal heb geleerd, zeker in het tweede halfjaar van het eerste seizoen. Dat had ik ergens anders nooit mee kunnen maken", vertelt de verdediger aan de NOS.

Na zijn komst liep hij al snel een knieblessure op, waardoor hij nauwelijks inzetbaar was. Eenmaal fit trok hij in 2019 op huurbasis naar Anderlecht. "Het plan was om daar een volledig seizoen te spelen, om daarna als een betere speler terug te keren naar City. Na tien wedstrijden kreeg ik weer last van mijn knie. Daar ben ik aan geopereerd en ik zou in maart weer aansluiten bij de selectie. Toen stopte de Belgische competitie vanwege de coronapandemie..."

In de zomer keerde hij weer terug in Engeland. "De eerste selectie had nog zomervakantie en ik trainde mee met de spelers die terugkwamen van een huurperiode. Maar na twee weken scheurde ik mijn enkelbanden af." Inmiddels is Sandler op de weg terug. Het is de bedoeling dat hij in de Onder-23-ploeg minuten gaat maken. "Eerst fit worden en wedstrijden spelen. Dan is het voor mezelf ook wat makkelijker om te bepalen wat ik wil. Ik heb nog even de tijd en ben er nu in ieder geval niet mee bezig. De focus ligt op het herstel, dan komt de rest vanzelf."

Premier League

gerelateerd