Klopp vreest na verlies voor mislopen Champions League-ticket

5 maart 2021 – Een onneembare vesting is Anfield Road al lang niet meer. De laatste vijf wedstrijden in eigen stadion gingen allemaal verloren door Liverpool, dat donderdag met 0-1 verloor van Chelsea. Bovendien heeft de regerend kampioen al meer dan tien uur niet meer gescoord in eigen stadion. Jürgen Klopp maakt zich zorgen.

Klopp vreest na verlies voor mislopen Champions League-ticket

Door het verlies is Liverpool afgezakt naar de zevende plaats en dus is een Champions League-startbewijs nu ver weg. "Dit is een bittere pil", sprak Klopp bij Sky Sports. "Natuurlijk is de strijd nog niet gestreden, maar als je zoveel verliest dan heb heb je ook niet het recht om in de Champions League te spelen. We moeten weer gaan winnen en werken er hard aan en vanavond was het niet genoeg."

Liverpool kon donderdag goed meekomen met Chelsea, maar kreeg weinig kansen en ging uiteindelijk het schip in door een doelpunt van Mason Mount. "Het was een intense, spannende wedstrijd. Eén moment van kwaliteit van Mason Mount besliste de wedstrijd. Wij hebben van onze mogelijkheden geen gebruik gemaakt. We moeten kritisch zijn op onszelf en dit verlies alleen bij onszelf zoeken." Liverpool staat zevende en heeft vier punten minder dan de nummer vier Chelsea. Tussen die twee clubs staan West Ham United en Everton.

gerelateerd