Fraser houdt rijen gesloten: "Te ervaren om in paniek te raken"

5 maart 2021 – Het verlies tegen Willem II heeft er aardig ingehakt bij Sparta, dat inmiddels al zeven wedstrijden op rij niet meer won. De dertiende plaats is uiteraard nog geen reden tot paniek, maar de huidige vorm zorgt wel voor hoofdbrekens bij Henk Fraser. Voor paniek is het volgens de trainer nog veel te vroeg.

Fraser houdt rijen gesloten: "Te ervaren om in paniek te raken"

Dat Sparta zeven wedstrijden op rij niet meer won, is volgens Fraser niet het einde van de wereld. "Bij nagenoeg elke ploeg komt een mindere fase voor. De ploeg die dat niet heeft wordt kampioen. Het is alleen niet handig dat we in deze situatie terecht zitten", stelt de coach bij RTV Rijnmond. De onrust is door de serie toegenomen, weet Fraser. "We zijn mensen en onder druk wordt alles vloeibaar. Dat zal bij ons ook zo zijn. Maar ik ben te oud en te ervaren om in paniek te raken. We moeten ons ding blijven doen. Dat heeft ons zo ver gebracht. Daardoor zijn we ook een beetje in de problemen gekomen. Dat is ook de manier om je terug te vechten."

Vrijdagavond neemt Sparta het op tegen FC Emmen. Fraser hoopt dat aanvoerders Adil Auassar en Bryan Smeets de kar zullen trekken. "In de huidige periode moet je op zoek gaan naar leiders", zegt Fraser. "Echte leiders zijn nu echt sporadisch. Ze praten allemaal wel in het veld, maar zijn geen leider zoals een John Metgod dat in mijn tijd was. Dat zie je niet alleen bij Sparta, maar over de hele wereld. Waardoor dat komt is veel te veel om nu te bespreken."

Fraer vindt dat fans van Sparta het grote plaatje niet uit het oog moeten verliezen. "Als je mij vooraf had gezegd dat we na 23 wedstrijden op de huidige positie zouden staan, had ik daar blind voor getekend. Ik weet hoe de historie er uit ziet van de afgelopen 22 jaar en ook al heb je er niks aan: we weten waar we vandaan komen. We willen ons veilig spelen. Of dat nu vier wedstrijden voor het eind is of via de play-offs. Dat is de realiteit. Dat is Sparta."

gerelateerd