Schmidt haalt Ihattaren weer bij de groep: "Lastige situatie"

5 maart 2021 – Het lijkt erop dat Mohamed Ihattaren dit weekend zijn rentree gaat maken in de selectie van PSV. De aanvallende middenvelder werd afgelopen weekend tegen Ajax buiten de groep gelaten vanwege onvrede over zijn houding en gedrag. De kans is groot dat Roger Schmidt hem Fortuna Sittard weer bij de groep haalt.

Schmidt haalt Ihattaren weer bij de groep: "Lastige situatie"

Woensdag stond Ihattaren weer op het trainingsveld bij PSV, dat wil dat hij zijn laatste kans gaat grijpen in Eindhoven. Heetf Schmidt voor die training nog met hem gesproken? "Nee, volgens mij hadden we alles al besproken. Dit is heel het seizoen al een thema. Het was een lastige situatie waarin ik een beslissing heb genomen en daarna gaat het verder. Het gaat ook niet alleen om Mo", sprak Schmidt vrijdag volgens Voetbal International. "Mo is een bijzondere speler, op wie extreem gefocust wordt vanuit de media. Altijd gaat het over hem, of hij nu wel of niet speelt en of hij nu goed of slecht speelt. Of dat logisch is? Dat weet ik niet. Dat is aan jullie", zei hij tegen de aanwezige journalisten.

Volgens Schmidt weet Ihattaren wat hem te doen staat. "Hij moet beter zijn dan de andere spelers voor zijn positie. Dat is hem eerder dit seizoen al eens gelukt en hij moet nu in topvorm zijn, want Ryan Thomas en Mario Götze hebben het in de vorige wedstrijden erg goed gedaan op die posities. We hebben Noni Madueke en Yorbe Vertessen ook nog en Cody Gakpo keert binnenkort ook terug."

Madueke kan dit weekend mogelijk alweer spelen bij PSV. Dat geldt niet voor Mauro die dit seizoen door een knieblessure niet meer in actie zal komen. Schmidt wilde overigens niet laten weten of Ihattaren tegen Fortuna minuten gaat maken. "Ik ben niet boos op hem. Ik ben zijn trainer en probeer hem gewoon zo goed mogelijk te begeleiden, zodat hij zo goed mogelijk wordt. Als ik alleen tegen hem zeg dat hij een supertalent is en dat hij een prachtige carrière voor zich heeft, dan help ik hem niet."

PSV

gerelateerd