Eenheid bij Barcelona maakt Koeman een trotse trainer

5 maart 2021 – Ronald Koeman ging vrijdag in gesprek met de pers om vooruit te blikken op het uitduel met Osasuna, maar besprak ook een aantal andere zaken. De Nederlandse trainer hoopt zaterdag de druk op concurrenten Atlético Madrid en Real Madrid op te voeren door de bekerzege tegen Sevilla (3-0) een passend vervolg te geven. Winnen de Catalanen op bezoek bij de middenmoter, dan profiteren zij hoe dan ook van een misstap van minstens één concurrent.

Eenheid bij Barcelona maakt Koeman een trotse trainer

"Het is een heel belangrijke wedstrijd", blikte  Koeman vrijdag tijdens zijn perspraatje vooruit op het duel met Osasuna. "Zondag wordt namelijk de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Real Madrid gespeeld. Dat betekent dat een van de twee clubs, of beide, punten zal verliezen. Het belangrijkste voor ons is om morgen zelf te winnen te winnen. We spelen tegen een sterke tegenstander en ook nog in hun stadion."

FC Barcelona moet het tegen Osasuna stellen zonder Gerard Piqué en Ronald Araújo. Ondanks dat Koeman twee centrumverdedigers mist, lijkt hij zaterdag weer te opteren voor een 5-3-2-systeem. In die formatie won Barça afgelopen weekend in de competitie met 0-2 bij Sevilla en plaatste het zich vervolgens na een heuse remontada voor de finale van de Copa del Rey. "We kunnen doorgaan met dit systeem omdat er ook andere centrumverdedigers beschikbaar zijn", zei de trainer daarover.

Koeman werd ook gevraagd of hij, nu een groot deel van het seizoen is gespeeld, de balans wilde opmaken. "Dat doe ik liever aan het einde van het seizoen. We hebben met de Champions League, de competitie en bekerfinale nog veel om voor te spelen. Maar waar ik trots op ben, is dat de sfeer in het team goed is. Het team gelooft vandaag de dag weer in zichzelf. Ook geloven de spelers in de veranderingen die we hebben aangebracht", aldus Koeman, die er volop van genoot dat de spelers het bereiken van de bekerfinale uitbundig vierde. "Zelfs de wissels die niet blij waren dat ze niet speelden, vierden het mee."

gerelateerd